Karácsonyi horrormese

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Karácsonyi horrormese
(Christmas Horror Story)
2015-ös kanadai film
RendezőGrant Harvey, Steven Hoban, Brett Sullivan
MűfajHorror,Dráma
ForgatókönyvíróJason Filiatrault James Kee
FőszerepbenWilliam Shatner, Zoé De Grand Maison, Adrian Holmes, Amy Forsyth, Rob Archer, George Buza
ZeneAlex Khaskin
Gyártás
GyártóImage Enterntainment
OrszágKanada Kanada
NyelvAngol Egyesült Királyság Magyar Magyar (feliratos)
Játékidő99 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató2015. október. 23 (Kanada)
KorhatárKanada R (mozi)
Magyarország Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott (mozi)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Karácsonyi horrormese (A Christmas Horror Story) egy kanadai horrofilm, amelyet Grant Harvey, Steven Hoban és Brett Sullivan rendezett. A filmet 2015. október 23-án mutatták be. A film négy különálló történetet mutat be és mindegyik középpontjában a Krampusz áll. Főszerepben: William Shatner, Zoé De Grand Maison, Adrian Holmes, Amy Forsyth, Rob Archer, George Buza.

Alább a cselekmény részletei következnek!

Történetek[szerkesztés]

Az első történet[szerkesztés]

A történet középpontjában három tini áll (Dylan, Molly, Ben) akik szenteste beszöknek a Gimnáziumba – ami régen kolostor volt – nyomozni egy rejtélyes halál eset után. Bezárkoznak éjszakára majd megkezdődik a nyomozás. Ahogy lejjebb és lejjebb haladnak az iskolában, illetve minél több időt töltenek el az intézményben, annál borzalmasabb dolgok derülnek ki az iskola múltjáról és nagyon úgy fest, hogy a gyilkos visszatért az iskolába.

A második történet[szerkesztés]

Egy család elmegy egy közeli erődbe, hogy fenyőfát lophassanak. Mikor Scott és Kim elindulnak a fával a kocsihoz, észreveszik, hogy a fiúk eltűnt az erdőben. Egy óra keresés után megtalálják az egyik fánál. Mikor hazaérnek, a fiuk, Will, furcsán kezd viselkedni. Az édesanyát felhívja a szomszédjuk, aki tudatja velük, hogy végig nézte a fenyőfa lopást és ha kedves az életük akkor a gyereket azonnal visszaviszi az erdőbe, mert nem csak a fát vitték haza magukkal.

A harmadik történet[szerkesztés]

Egy család rossz anyagi helyzetbe kerül, ezért visszamennek a babonás ősökhöz egy kis támogatásért. A család romlott tagjai (a kisfiú szadista, az anyuka hazug, a nagyi gyáva stb...) között eléggé hideg a kapcsolat. Mikor a kisfiú eltöri a Krampusz figurát, a nagymama elhajtja őket, mert szerinte magukra haragították az anti-Mikulást, Krampuszt. Hazafelé menet azonban üldözőbe veszi őket egy titokzatos lény, melynek nagy szarvai vannak.

A negyedik történet[szerkesztés]

A Mikulás nagy erőkkel készüldik az ünnepekre, azonban rá jár a rúd, mivel a manói megfertőződnek és zombikká válnak. Mikulás az ikonikus botjával – amiről kiderül hogy vasból van és hogy egy megélezett penge van a végén – utat vág magának a hordán keresztül, hogy eljusson a szánig. Hamar ki is derül, hogy a legnagyobb ellensége, Krampusz fertőzte meg a segédeit, hogy tönkretegye a karácsonyt. Amikor összetalálkozik a két fél hatalmas erőkkel össze is csapnak.

Szereplők[szerkesztés]

  • William Shatner – Narrátor
  • George Buza – Mikulás
  • Rob Archer – Krampusz
  • Am Forsyth – Caprice Bauer
  • Zoé De Grand Maison – Molly Simon
  • Adrian Holmes – Scott
  • Shannon Kook – Dylan
  • Alex Ozerov – Ben

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]