KSYC-FM

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
KSYC-FM
Adatok
Indulás1983. június 1.
Korábbi nevekKYRE
TársaságJefferson Public Radio
TulajdonosDél-oregoni Egyetem
OrszágAmerikai Egyesült Államok
SzékhelyYreka, Kalifornia
TársadókNational Public Radio
Hivatalos oldal

A KSYC-FM (korábban KYRE) a Dél-oregoni Egyetem tulajdonában álló közszolgálati hírrádió az Amerikai Egyesült Államok Kalifornia államának Yreka városában, a Jefferson Public Radio hálózatának része és a National Public Radio tagja. A térségben kettő átjátszóadója (K221BK és K225AK) működik.

Története[szerkesztés]

A rádiót a Dalmatian Enterprises, a KSYC eredeti tulajdonosa alapította. Az 1983. június 1-jén KYRE hívójellel indult csatorna kezdetben pop- és rockzenét játszott; programigazgatója George Calvin Booth volt.[1] Később Hot Hits Y98-nak nevezték, majd 1985. augusztus 24-étől Casey Kasem lemezlovas American Top 40 műsorát játszotta.

1995-ben megvásárolta a Siskiyou Radio Partners, ekkor hívójele KSYC-FM-re változott; az ultrarövidhullámú csatorna countryzenét, míg a középhullámú híreket és beszélgetős műsorokat sugárzott. Az FM csatorna programigazgatója Kevin Sponsler lett, aki korábban az AM adón töltötte be ezt a tisztséget. 1997-ben az ultrarövidhullámú KSYC a KHWO eladásával a térség egyetlen countryt sugárzó rádiója lett.

2001-ben a KSYC, a KSYC-FM, a KMJC, a KMJC-FM és a KHWO a Four Rivers Broadcasting tulajdonába került. 2008-ban a KSYC-FM-et és a KNTK-t megvette a Jamison-Wolf Broadcasting; ekkor vezérigazgatója Lee Jamison, programigazgatója Kevin Sponsler, hírolvasója pedig Corky Small lett.

2010-ben a Jefferson Public Radio vételkörzetének növelése miatt megvette volna az adót,[2] azonban Siskiyou megye a tranzakcióhoz nem járult hozzá, a JPR pedig visszavonta ajánlatát.[3] 2011-ben Mark és Cyndi Baird cége, a Buffalo Broadcasting tulajdonába került.

2021. október 1-jén a reklámbevételek elapadása és a tulajdonosok visszavonulása miatt az adás leállt;[4][5] a december 1-jéig érvényes műsorszórási engedély megújításra várt.

2022-ben megvásárolta a Dél-oregoni Egyetem, azóta a JPR hálózatának része.[6]

Műsorvezetők[szerkesztés]

  • Adam Sizemore
  • Al Reichenbach
  • George Calvin Booth
  • Joe Kesterson
  • Kevin Sponsler
  • Mark McAllister
  • Susanna Fox

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. George Calvin Booth (angol nyelven). Genlookups, 2015. január 20. (Hozzáférés: 2023. október 31.)
  2. Mike Slizewski: Jefferson Public Radio purchases KSYC-FM (angol nyelven). Siskiyou Daily News, 2010. november 9. (Hozzáférés: 2023. október 31.)
  3. Mike Slizewski: Jefferson Public Radio withdraws offer to purchase KSYC-FM (angol nyelven). Siskiyou Daily News, 2010. december 18. (Hozzáférés: 2023. október 31.)
  4. Bill Choy: Siskiyou County radio station KSYC-FM 103.9 ceases operations (angol nyelven). Siskiyou Daily News, 2021. október 2. (Hozzáférés: 2023. október 31.)
  5. Bill Choy: Jefferson Public Radio looks to buy Siskiyou County stations owned by Buffalo Broadcasting (angol nyelven). Siskiyou Daily News, 2021. október 6. (Hozzáférés: 2023. október 31.)
  6. JPR announces two News & Information FM stations to improve service in Siskiyou County (angol nyelven). Jefferson Public Radio, 2022. július 20. (Hozzáférés: 2023. október 31.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a KSYC-FM című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]