Isabel LaRosa

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Isabel LaRosa
Életrajzi adatok
Születési névIsabel LaRosa
BecenévIsa
Született2004. szeptember 18.
Annapolis
Pályafutás
MűfajokPop
Aktív évek2021-
Híres dalI'm Yours
Tevékenység

[http://isabel-larosa.com Isabel LaRosa weboldala]
SablonWikidataSegítség

Isabel LaRosa (Annapolis, Maryland, 2004. szeptember 18. –) amerikai énekesnő, dalszerző és rendező. Az RCA Recordsnál énekelt 2021-ben, és az I'm Watching You című művével debütált 2022-ben. Népszerűsége akkor kezdett emelkedni, amikor 2022-ben publikálta az I'm Yours című számát, mely a TikTokon vált világhírűvé.

Gyerekkora[szerkesztés]

Isabel kiskorától kezdve zene mellett nőtt fel. Édesapjával jazzklubokba járt, ahol szaxofonon játszott, bátyja gitározott, ő pedig énekelt. LaRosa általános iskolás korában elkezdett dalokat írni bátyjával, Thomasszal, duót is alapítottak. Együtt írják a lány összes zenéjét, Thomas a producere.

Karrier[szerkesztés]

2021. szeptember 8-án Isabel LaRosa debütált kislemeze, a 16 Candles. Ugyanebben az évben kiadott még két kislemezt, a Closert és a Gameboyt.

2022. január 26-án kiadta a Therapy című kislemezt. A következő hónapban kiadta a Haunted című kislemezt. A dalt az első videoklipje mellett adták ki, amely egy háromrészes sorozat első részeként jelent meg. A második kislemez, a Help 2022. április 15-én jelent meg. Az EP 2022. június 24-én jelent meg egy rövidfilm mellett, amelyet maga Isabel LaRosa írt és rendezett. 2022. október 28-án kiadta az I'm Yours című dalt, ez áttörést jelentett számára, miután a dal elterjedt a TikTokon. 2023. szeptember 13-án LaRosa kiadta az Older című dalt. December 13-án bejelentették, hogy ő lesz Nessa Barrett Young Forever turnéjának nyitó énekese.

2023. március 24-én LaRosa kiadta második kibővített dalát You Fear the God That Loves You címmel.

Művészete[szerkesztés]

LaRosa rendkívüli módon foglalkozik karriere vizualitásával. Ő ír és rendez meg mindent a vizuális ábrázolást illetően. Az I'm Yours klipet teljes egészében ő írta és rendezte.

Diszkográfia[szerkesztés]

Kibővített művek[szerkesztés]

Bővített darabok listája, a kiválasztott részletekkel
Cím Kibővített lejátszási részletek
Nézlek
You Fear the God That Loves You
  • Megjelenés: 2023. március 24
  • Címke: RCA, Slumbo Labs
  • Formátum: Digitális letöltés, streaming

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. VIDEO: INTERVIEW – Isabel LaRosa Says Visuals From Movies + TV Shows Help Shape The Sonics of Her Music, Talks Debut EP (amerikai angol nyelven). B-Sides, 2022. június 24. (Hozzáférés: 2022. november 12.)

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Isabel LaRosa című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.