Incognito Entertainment

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Incognito Entertainment
TípusA Sony Computer Entertainment leányvállalata
Alapítva1999 május
Megszűnt2009
Székhely USA, Utah, Salt Lake City
VezetőkScott Campbell, David Jaffe
IparágVideójáték-ipar
Formaleányvállalat
TermékekWarhawk
Twisted Metal franchise
AnyavállalataSCE Worldwide Studios

Az Incognito Entertainment weboldala
SablonWikidataSegítség

Az Incognito Entertainment (eredetileg Incog Inc.) egy amerikai videójáték-fejlesztő cég volt, melyet 1999 májusában alapítottak és olyan címeket készítettek, mint a Twisted Metal, a Warhawk és a Jet Moto. A csapatot a SingleTrac volt tagjai alapították, székhelye Salt Lake City-ben volt és a Santa Monica Studio részeként működött. A vállalatot Scott Campbell alapító tag és elnök vezette David Jaffe producer és designer közreműködésével.

2009-től az Incognito megszűntnek tekinthető, mivel a legtöbb alkalmazottja otthagyta a céget és megalapították az Eat Sleep Play és a LightBox Interactive stúdiókat.

Játékaik[szerkesztés]

Cím Megjelenés Platform
Twisted Metal: Black 2001 PlayStation 2
Twisted Metal: Small Brawl 2001 PlayStation
Twisted Metal: Black Online 2002 PlayStation 2
War of the Monsters 2003 PlayStation 2
Downhill Domination 2003 PlayStation 2
Twisted Metal: Head-On 2005 PlayStation Portable
Calling All Cars! 2007 PlayStation 3
Warhawk 2007 PlayStation 3

Bezárás[szerkesztés]

Az Incognito munkatársainak jelentős része kilépett a cégből, ugyan a Sony nem nyilatkozott a feloszlásukról, azonban nincs rajta a Sony belsős fejlesztőstúdiónak, az SCE Worldwide Studiosnak taglistáján. További bizonyíték a feloszlásukra, hogy a vállalat hivatalos weboldala a LightBox Interactive weblapjára irányít át.

A stúdió vezetői és alapítói David Jaffe és Scott Cambell 2007 júliusában hagyta ott a céget annak jelentős számú alkalmazottjával, hogy megalapítsák a saját független stúdiójukat Eat Sleep Play néven, amelyet a SCEA is támogatott. A csapat, ami kilépett az Incognitótól főként azokat az embereket jelentette, akik a stúdió legtöbb játéka, köztük a Twisted Metal sorozat mögött áll.[1]

A csapat hátramaradt tagjait Dylan Jobe vezette és Warhawk internetes videójátékot tartotta karban. 2009 márciusában ő és az Incognito több tagja kilépett a cégből és megalapították a LightBox Interactive nevű stúdiót. A LightBox Interactive főként a Warhawk mögötti csapatból áll, jelenleg a Warhawk karbantartásáért felelős; javításokat és kiegészítőcsomagokat készítenek hozzá.[2]

Források[szerkesztés]

  1. Brian Crecente: Jaffe’s Big News (angol nyelven). Kotaku, 2007. július 27. [2012. július 12-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. november 13.)
  2. Brian Crecente: Warhawk’s Dylan Jobe Leaves Incognito, Forms New Studio (angol nyelven). Kotaku, 2009. március 23. (Hozzáférés: 2011. november 13.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]

  • USA USA-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap