Help (magyar együttes)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Help
Információk
EredetGyőr magyar
Aktív évek1998 - 2003
Műfajeasy-pop
KiadóHungaroton, Sony Music
Tagok
Antall Joe
Frakk (Várszegi Ákos)
Krisz (Pap Krisztián)

A Help weboldala
SablonWikidataSegítség

A Help egy magyar könnyűzenei együttes.

Az együttes 1998 nyarán, Győrben alakult. Frakk és Krisz már 1997 óta számos hazai előadó lemezén közreműködött, például a TNT együttesén. A csapat tagjai előadóként is szerettek volna bizonyítani, ezért alapítottak saját együttest.

2000. augusztus 15-én jelent meg első kislemezük Igazi szerelem címmel. Az album pedig szeptember 26-án Gondolatok címmel. 2001. január végén adták ki második kislemezüket, melyen a Létezel című dal található. 2001. május 22-én jelent meg az albumról a harmadik kislemez, melyen két dal található. Az egyik egy nagy sikerű Step dal feldolgozása a Túl szép a másik A part, amely a nyarat idézi. 2001. október 8-án jelent meg a zenekar negyedik kislemeze a Változnék. A karácsonyra készülve a dupla oldalas kislemezen helyet kapott a Gyere bújj közel című dal karácsonyi változata, a Csendes most az éj.

A második album, A szerelemért címet viseli az első kislemeze Nevess úgy, mint régen 2002 júliusában került a boltokba és a 17. helyre került a Mahasz Single Top 40 slágerlistáján,[1] illetve a rádiós toplistán a 10. helyig jutott.[2] Az albumról a kvázi címadó Tiéd a dal a szerelemért szintén felkerült a Mahasz rádiós lejátszási slágerlistájára a 37.helyen.[3]

Albumok[szerkesztés]

  • 2000Gondolatok (Sony Music)
  • 2002A szerelemért (Hungaroton)

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információ[szerkesztés]