God of War

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
God of War
Fejlesztő
Kiadó
ZeneszerzőBear McCreary
SorozatGod of War
Platformok
Kiadási dátum
Legfrissebb kiadás
Stabil1.33
Műfajakció-kalandjáték
Játékmódokegyjátékos videójáték
USK-besorolásUSK 18
Adathordozó
A God of War weboldala
SablonWikidataSegítség

A God of War egy akció-kalandjáték, amelyet a Santa Monica Studio fejlesztett és a Sony Interactive Entertainment adott ki.[1]

PlayStation 4-re 2018 áprilisában adták ki, személyi számítógépekre pedig 2022 januárjában.[2] A játék a God of War sorozat nyolcadik része, időrendi sorrendben a 2010-es God of War III folytatása.[3] A korábbi játékokkal ellentétben, amelyek a görög mitológián alapultak, ezt a részt a skandináv mitológia ihlette, és az ókori Skandináviában, Midgardban játszódik.[4] A játéknak két főszereplője van: Kratos, az egykori görög háborúisten, aki továbbra is az egyetlen játszható karakter, és fia, Atreus. Kratos második feleségének, Faye-nek (Atreus anyja) halála után ketten útnak indulnak, hogy teljesítsék kérését, hogy hamvait a kilenc birodalom legmagasabb csúcsára terítsék. Kratos titkolja sötét múltját Atreus előtt, aki nincs tisztában isteni természetével. Útjuk során összeütközésbe kerülnek a skandináv világ szörnyeivel és isteneivel.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. God Of War Developer Is Already Working On A New Game (angol nyelven). www.ggrecon.com. (Hozzáférés: 2023. április 21.)
  2. God of War PC release date and unlock time confirmed (angol nyelven). Radio Times. (Hozzáférés: 2023. április 21.)
  3. God Of War Games In Order Of Release Date And Timeline (amerikai angol nyelven). www.technewstoday.com, 2021. november 29. (Hozzáférés: 2023. április 21.)
  4. Amazon's God of War series will tell the story of the 2018 Norse reboot (angol nyelven). Engadget. (Hozzáférés: 2023. április 21.)

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a God of War (2018 video game) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]