Gluténmentes ebola

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gluténmentes ebola
South Park
18. évad, 2. epizód
Eredeti címGluten Free Ebola
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám1802
Első sugárzás2014. október 1.
Első sugárzás Magyarországon2015. március 3.
Kronológia
ElőzőRézbőr startup
KövetkezőA cisztri
A South Park epizódjainak listája

A Gluténmentes ebola (Gluten Free Ebola) a South Park című amerikai animációs sorozat 249. része (a 18. évad 2. epizódja). Elsőként 2014. október 1-jén sugározták az Egyesült Államokban. Magyarországon 2015. március 3-án mutatta be a magyar Comedy Central.

Az epizód cselekménye a gluténmentes étkezés divattá válását figurázza ki, valamint az, hogy miként módosítják állandóan a táplálkozási piramist.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Stan, Kyle, Cartman és Kenny visszatérnek az iskolába, ott azonban mindenki utálja őket azért, amiket korábban mondtak. Stan odamegy Wendyhez is, a lány pedig közli vele, hogy korábban szakított vele, és Stanre egyébként sem lehet számítani, mert bármikor kihátrálna a szerettei mögül. Stan nem érti, miért emlékszik most mindenki mindenre (utalva arra, hogy a South Park korábbi részei epizodikusak voltak, nem volt összefüggő történetük). Ráadásul Butters nem is térhet vissza az iskolába, mert ő felgyújtotta a tornatermet. Miközben a tanári kar az ő ügyét tárgyalja, Mr. Mackey azzal henceg, hogy ő gluténmentesen él.

A fiúk, hogy visszaszerezzék a népszerűségüket, úgy döntenek, hogy egy bulit rendeznek, mégpedig egy rászoruló álcája mögé rejtőzve, aki nem más, mint a cukorbeteg Scott Malkinson. Bejelentik a buli tényét a WSPIC rádióban, végtelen pizzát, húszféle süteményt, és Lorde élő fellépését ígérik. Váratlanul betelefonál Victoria igazgatónő, akit Mr. Mackey megtérített, és aziránt érdeklődik, hogy lesz-e gluténmentes menü.

Aznap este a Mezőgazdasági Minisztérium táplálkozási szakértője érkezik South Parkba, aki előadást tart a gluténról. Elmagyarázza, hogy teljesen ártalmatlan, majd koncentrált glutént desztillál. Mr. Mackey felkiabálja neki a színpadra, hogy ha szerinte veszélytelen, akkor fogyassza el. Ő ezt megteszi, majd hirtelen szörnyű kínok közepette meghal, a pénisze pedig lerobban és elrepül. A városlakók pánikba esnek és elkezdik kidobálni a gluténes ételeiket, emiatt pedig komoly veszélybe kerül a buli is. A minisztériumban ezalatt igyekeznek kitalálni valamilyen megoldást.

A Marsh-család házába vegyvédelmi ruhás takarítók érkeznek, akik glutént keresnek. Találnak a szemetesben egy doboz sört, amiben szintén volt glutén, ezért Randyt elhurcolják karanténba a Papa John's pizzériába, ahol Mr. Garrisonnal és egy harmadik emberrel van együtt. Cartman Jemima mamával álmodik, a palacsintaszirupgyártó cég emblémafigurájával. Ő azt mondja neki, hogy a piramisokat a feje tetejére kell állítani, amiből ő egy szót sem ért. Ezalatt a karanténban elfogynak a pizzafeltétek, ezért a civil úgy dönt, megeszi a pizzatésztát, ezt követően pedig meghal.

A rádióban a fiúk beolvasnak egy közleményt arról, hogy nem fognak bulizni, hanem helyette a glutén veszélyeire hívják fel a figyelmet. A betelefonáló hallgatók ehelyett szidalmazni kezdik őket azért, mert kihátrálnak az egészből. Cartman eközben rájön a megoldásra és betelefonál a minisztériumba, ahol kiderül, hogy a táplálkozási piramis az, amit a feje tetejére kell állítani. Ennek hatására varázsütésre megoldódik a probléma. A fiúk meg tudják rendezni a bulit, és még Lorde is fellép, aki meglepően hasonlít Randyre. Stan és Wendy kibékülnek és táncolni kezdenek.

A stáblistán bizonyos nevek mellett megjelenik a GF (gluténmentes) embléma.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Gluten Free Ebola című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.