Glob Herman

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Herman Garner
Megjelenési információk
KiadóMarvel Comics
Eredeti neveHerman Garner
Első megjelenésNew X-Men vol. 1 #117
MegalkottaGrant Morrison
Ethan Van Sciver
Herman Garner adatai
Valódi neveHerman Garner
Fajamutáns
Csoporthoz tartozásaXavier Professzor Iskolája
Omega Gang
A 198-ak
Képességeigyúlékony bio-paraffinból álló test, emberfeletti rugalmasság, sebesség és erő

Glob Herman egy kitalált szereplő a Marvel Comics képregényekből. Első megjelenése a New X-Men #117.-ik számában volt. Megalkotói Grant Morrison és Ethan Van Sciver.

Hermann bőre teljesen átlátszó, az anyaga pedig különleges élő bio-paraffin, ezért még a többi mutáns között is kitűnik.

Története[szerkesztés]

A fiú azután iratkozott be a Xavier Iskolába, hogy a professzor a Cassandra Nova indította megsemmisítő erejű Genoshai Őr támadást követően nyilvánosan bejelentette, hogy maga is mutáns. Az iskolában összebarátkozott Quentin Quire-vel, és csatlakozott hozzá, mikor a másik emberellenes lázadást szított a diákok között. Tevékenyen részt vett az Omega Gang okozta zűrzavarban, így azon emberek bántalmazásában is, akikről úgy vélték, szerepük lehetett Jumbo Carnation, egy mutáns divattervező halálában. (Jumbo valójában túladagolta a Kick nevű drogot.) Később társ volt a U-Men felforgató csoport mészárlásában.

Az M-day[szerkesztés]

Hermann a House of M eseményei után is megtartotta a képességeit.

Képességi[szerkesztés]

Hermann csontváza és belső szervei egy bio-paraffin szerű anyagban lebegnek, ami egy gyúlékony eleven viasz. Emberfeletti erővel, sebességgel és rugalmassággal bír, valamint képes a paraffint kis adagokban leválasztani a testéről.

Más megjelenései[szerkesztés]

Glob Herman látható az X-Men: Az ellenállás vége című filmben, ahol az Alcatraz elleni támadás egyik résztvevője. Lelőtték egy gyógyító dárdával és ekkor visszaváltozott csepp-alakjából normális testbe.

Külső hivatkozások[szerkesztés]