Foxboro Hot Tubs

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Foxboro Hot Tubs
Információk
Alapítva2007
Műfaj
KiadóAdeline Records
Tagok
SablonWikidataSegítség

A Foxboro Hot Tubs egy amerikai rock and roll csapat. A csoport 2007. decembere óta létezik, első három daluk ekkor jelent meg honlapjukon. Röviddel ezt követően kiderült, és a sajtóban főhírként szerepelt, hogy a Foxboro Hot Tubs a Green Day következő alteregója,[1] amit később meg is erősítettek.[2] Billie Joe Armstrong ezt mondta az NME magazinnak: "Az egyetlen közös vonás a Green Day és a Foxboro Hot Tubs között az, hogy ugyanaz a két banda."[3] Azt is elmondta, mi motiválta az együttes megalakításában. Ezek szerint "szeretnek zenélni, szeretik a spontaneitást, és néhány késő éjszakai jammelés és túl sok bor után úgy érezték, rögzíteniük kell néhány rock and roll stílusú dalt.[3] Egy hasonló alteregóról, a The Networkről, a Reverend Strychnine Twitchről mintázta Billie Joe a Foxboro Hot Tubsot.[4] A "Strychnine Twitch" is megemlítésre kerül a Stop Drop And Roll dalszövegében: "Sixteen and a son of a bitch/got a gun and a strychnine twitch". 2008-ban, a FoxBoro Hot Tubs mini-turnéra ment a "Stop Drop and Roll! című albumuk népszerűsítéért," érintve a San Francisco Bay Area-i találkozóhelyeket, beleértve az oaklandi Stork Club-ot és a croketti Toot’s Tavern-t, CA.[5]

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok
Kislemezek
  • Mother Mary
  • The Pedestrian

Helyezések[szerkesztés]

Év Cím USA Modern Rock Brit kislemezlista Album
2008 Mother Mary 16 137 Stop Drop and Roll!!!
The Pedestrian - -

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Foxboro Hot Tubs című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. Green Day side project releases new single NME - April 1, 2008
  2. Green Day Authority, a dedicated fan site.
  3. a b NME, May 3, 2008
  4. Kerrang! June 7, 2008
  5. Crooks, Peter. "Green Day 2.0" Archiválva 2008. augusztus 29-i dátummal a Wayback Machine-ben Diablo Magazine, July 2008.