Fish and chips

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Fish and chips
Más névenfish 'n' chips
Nemzet, országEgyesült Királyság
A Wikimédia Commons tartalmaz Fish and chips témájú médiaállományokat.

A Fish and Chips az egyik legnépszerűbb angol étel, palacsintaszerű tésztában megmártott és olajban kisütött tengeri hal sült hasábburgonyával körítve. Az első fish and chips üzletek az 1860-as években jelentek meg az Egyesült Királyságban, 1910-re pedig már több mint 25 000, az 1930-as évekre már több mint 35 000 üzlet működött.

Irodalom[szerkesztés]

Szakkönyvek

Szépirodalom

  • Roddy Doyle: Fish & Chips. Roman. Übersetzt von Renate Orth-Guttmann. Krüger, Frankfurt 2001; Fischer Taschenbuchverlag, Frankfurt am Main 2002, ISBN 978-3-596-15302-2 (németül), (Eredeti angol kiadás: The Van (1991), erschienen in der The Barrytown Trilogy (1992): The Commitments / The Snapper / The Van).

További információk[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Businessman publishes fish and chip guide to Britain’s favourite take-away. Archiválva 2019. december 23-i dátummal a Wayback Machine-ben In: Ely Standard, 23. September 2010; Petrou im online-Video der Deutschen Welle, 31. Oktober 2010.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a fish and chips című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Fish and Chips című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.