Filmcsillag a barátnőm

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Filmcsillag a barátnőm
(The Valet)
2022-es amerikai film
RendezőRichard Wong
Producer
  • Eugenio Derbez
  • Ben Odell
AlapműTopmodell a barátnőm
Forgatókönyvíró
  • Bob Fisher
  • Rob Greenberg
Főszerepben
ZeneHeitor Pereira
OperatőrMateo Londono
VágóSandra Montiel
Gyártás
Gyártó
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő123 perc
Forgalmazás
ForgalmazóHulu
Bemutató
Eredeti adóHulu
Eredeti magyar adóDisney+
Kronológia
Kapcsolódó filmTopmodell a barátnőm
További információk
SablonWikidataSegítség

A Filmcsillag a barátnőm (eredeti cím: The Valet) 2022-es amerikai romantikus filmvígjáték, amelyet Richard Wong rendezett. A 2006-os Topmodell a barátnőm remake-je. A főbb szerepekben Eugenio Derbez, Samara Weaving, Max Greenfield, Betsy Brandt, Marisol Nichols látható.

Az Amerikai Egyesült Államokban 2022. május 20-án mutatta be a Hulu.[1] Magyarországon 2022. június 14-én debütált a Disney+ csatornán.

Cselekmény[szerkesztés]

Antonio Flores egy szerény inas, aki édesanyjával, Ceciliával él. Feleségétől, Isabeltől külön él és megosztja a tizenéves fiúk felügyeletét. A környékét fenyegetik a közelgő dzsentrifikációs tervek, amelyek ellen a helyi kerékpárbolt tulajdonosa, Natalie próbál küzdeni. Eközben Olivia Allan színésznőnek viszonya van a nős milliárdos Vincent Royce-szal. Egyik este, amikor Olivia éppen beszáll az Uberbe, Vincent pedig mellette áll, Antonio belerohan a biciklijével a kocsiba. Mindhármukat lefotózzák, ami felkelti a pletykákat Olivia és Vincent viszonyáról. Mivel attól fél, hogy elveszíti a cégét, ha felesége, Kathryn elválik tőle, Vincent kitalál egy tervet, hogy Olivia és Antonio úgy tesznek, mintha egy pár lennének. Olivia belemegy, mert el akarja kerülni a rossz hírverést új filmje, az Earhart premierje előtt, amelyben Amelia Earhart szerepét játssza. Antonio 12 850 dollárt kér, hogy kifizesse Isabel adósságait.

Antonio és Olivia paparazzókkal körülvéve elmennek ebédelni, ahol Olivia durván és számítóan viselkedik. Mindenki bedől a trükknek, kivéve Kathrynt, aki felbérel egy magánnyomozót, hogy kövesse őket. Az Earhart premierjén kikérdezi Antoniót, aki kiáll magáért, amikor a nő kritizálja a foglalkozását. A rendezvényről távozva Antonio rájön, hogy híressé vált, különösen a latin-amerikai közösségen belül. Antonio és barátai hazaviszik a részeg Oliviát, hogy elkerüljék a nem túl hízelgő paparazzóképeket.

Másnap Oliviát Antonio családja rendesen megreggelizetteti. Csodálja a közelségüket és az egymás iránti szeretetüket. Vincent tévesen elhiteti, hogy Antonio és Olivia lefeküdtek egymással. Az Earhart a premier után pozitív kritikákat kap, de Olivia magányos és bizonytalan Vincent ígérete miatt, hogy elhagyja a feleségét. Olivia részt vesz Antonio fiának iskolai előadásán. Isabel féltékenységből megcsókolja Antoniót, aki elmondja neki az igazat Oliviáról. Antonio és Olivia összebarátkoznak. Hazatérve szexet színlelnek, hogy összezavarják az őket az utca túloldaláról figyelő magánnyomozókat. Cecilia elmondja Antoniónak, hogy örül, hogy a férfi újra megtalálta a szerelmet, ahogy ő is a koreai főbérlőjükkel, Mr. Kimmel, annak ellenére, hogy egyikük sem beszéli ugyanazt a nyelvet. Olivia elismeri, hogy nem élt egészséges életmódot.

Másnap Isabel elmondja Antoniónak, hogy be akarja adni a válókeresetet. Olivia és Antonio összevesznek és nyilvánosan "szakítanak". Vincent ügyvédje később megkeresi Antoniót, hogy fizessen neki 25 ezer dollárt, és azzal magyarázza, hogy ő is úgy nőtt fel, mint Antonio, és mindig boldog, ha helyesen cselekedhet. Antonio habozik, de elfogadja a pénzt.

Cecilia agyvérzést kap és meghal a konyhában. A temetésen Antonio szívből jövő gyászbeszédet mond édesanyja nehézségeiről, hogy neki és testvéreinek jobb életet biztosítson az Egyesült Államokban, és köszönetet mond Mr. Kimnek, amiért boldoggá tette őt. Angolul beszél, hogy Kim családja is megértse. Kibékül Oliviával, aki úgy dönt, hogy szakít Vincenttel. Kathryn megtudja az igazságot Vincentről, beadja a válókeresetet, és átveszi a céget. Hogy megköszönje Antoniónak, lemondja a dzsentrifikációs terveket. Antonio összeszedi a bátorságát, hogy randira hívja Nataliet.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang[2] Leírás
Antonio Flores Eugenio Derbez Kassai Károly Inas.
Olivia Allan Samara Weaving Dobó Enikő Hollywoodi színésznő. Vincent szeretője.
Vincent Royce Max Greenfield Karácsonyi Zoltán Milliárdos, Kathryn férje és Olivia szeretője.
Kathryn Royce Betsy Brandt Haumann Petra Milliárdos, Vincent felesége.
Isabel Marisol Nichols Mezei Kitty Antonio volt felesége.
Benny Amaury Nolasco Debreczeny Csaba Antonio sógora.
Cecilia Carmen Salinas Eredeti hang Antonio anyja.
Clara Flores Noemi Gonzalez Kis-Kovács Luca Antonio testvére.
Rudy Armando Hernández Renácz Zoltán Inasok.
Javier Carlos Santos Bor László
Kapoor Ravi Patel Ács Norbert Magánnyomozó, akit Vincent bérelt fel.
Stegman John Pirruccello Mertz Tibor Magánnyomozó, akit Kathryn bérelt fel.
Natalie Armando Hernández Nemes Takách Kata Kerékpárjavító és -eladó üzlet tulajdonosa.
Amanda Tiana Okoye Fekete Linda Olivia asszisztense.
Mr. Kim Ji Yong Lee Kajtár Róbert Cecilia szereleme.

Magyar változat[szerkesztés]

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette.

A film készítése[szerkesztés]

2014 szeptemberében bejelentették, hogy a 2006-os Topmodell a barátnőm című francia film című remakejét készítik, amit a Lionsgate forgalmaz.[3] 2021 márciusában bejelentették, hogy Samara Weaving csatlakozott a film szereplőgárdájához és Richard Wong lesz a rendező Bob Fisher és Rob Greenberg forgatókönyv írói.[4] A többi szereplő áprilisban és májusban jelentették be.[5] A forgatás Atlantában zajlott.[6] Carmen Salinas utolsó szerepel, mert 2021 decemberében meghalt; a filmet az ő emlékének ajánlják.[7]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Juneau, Jen: Eugenio Derbez and Samara Weaving Form an Unlikely (and Hilarious) Bond in The Valet: Trailer. People , 2022. május 2. (Hozzáférés: 2022. június 19.)
  2. A Filmcsillag a barátnőm magyar hangjai. ISzDb. (Hozzáférés: 2022. június 19.)
  3. McNary, Dave: Eugenio Derbez Developing The Valet Remake Under New Pantelion Deal. Variety , 2014. szeptember 5. (Hozzáférés: 2022. június 19.)
  4. Kit, Borys: Samara Weaving Joins Eugenio Derbez in The Valet for Lionsgate, Pantelion (Exclusive). The Hollywood Reporter , 2021. március 24. (Hozzáférés: 2022. június 19.)
  5. D'Alessandro, Anthony: The Valet: Three Join Lionsgate's Eugenio Derbez Comedy. Deadline Hollywood , 2021. április 7. (Hozzáférés: 2022. június 19.)
  6. Mukhopadhyay, Arka: Where Was The Valet Filmed?. TheCinemaholic , 2022. május 20. (Hozzáférés: 2022. június 19.)
  7. Conde, Arturo: Eugenio Derbez talks about his new movie, The Valet — and the secret to his success. NBC News , 2022. május 20. (Hozzáférés: 2022. június 19.)

További információk[szerkesztés]