Facér mamik klubja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Facér mamik klubja
(Single Moms Club)
2014-es amerikai film
RendezőTyler Perry
ProducerTyler Perry
Műfajvígjáték-dráma
ForgatókönyvíróTyler Perry
Főszerepben
ZeneChristopher Young
OperatőrAlexander Gruszynski
VágóMaysie Hoy
Gyártás
GyártóTyler Perry Studios
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő111 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató2014
További információk
SablonWikidataSegítség

A Facér mamik klubja (eredeti cím: The Single Moms Club) 2014-es amerikai dráma-filmvígjáték Tyler Perry rendezésében. Perry forgatókönyvíróként és producereként is közreműködött.[1] A főszerepben Nia Long, Wendi McLendon-Covey, Zulay Henao, Cocoa Brown, Amy Smart, Terry Crews és Perry látható.

A filmet 2014. március 14-én mutatták be. Általánosságban negatív véleményeket kapott a kritikusoktól, bevételi szempontból azonban jól teljesített: 16,4 millió dolláros bevételt hozott a 8 millió dolláros költségvetésével szemben.

Rövid történet[szerkesztés]

Öt egyedülálló anya összeállnak, amikor a 11-12 éves gyerekeik bajba kerültek az iskolában.

Cselekmény[szerkesztés]

Hillary Massey egy fiatal nő, aki viharos váláson megy keresztül ügyvéd férjétől. Jan Malkovitch egy kiadóvállalatnál dolgozik, és a munkáját mindenek elé helyezi. May Miller feltörekvő újságíró és író. Lytia Wright egy gyorsétteremben dolgozik. Esperanza évek óta elvált Santostól, aki egy autókereskedés tulajdonosa. Mind az öten egyedülálló anyák, és gyermekeik egy neves iskolába járnak a Georgia állambeli Atlantában. Az igazgató behívatja őket, és kiderül, hogy gyermekeik rongálják az iskolát, néhányan közülük pedig dohányozni szoktak az udvaron; hogy elkerüljék a kirúgást, az anyáknak jótékonysági akciót kell szervezniük.

A kényszerű egymásra találás ráébreszti őket, hogy mindegyikük képes pótolni a másik hiányosságait, és segítséget nyújtani a legnehezebb helyzetekben. Az öt nő ezután megalakítja a "Facér mamik klubját": minden szombat este felváltva egyikük vigyáz a másik négy nő gyermekeire, akik felszabadultan tölthetik az estét.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
May Nia Long
Hillary Amy Smart Vadász Bea
Lytia Cocoa Brown Kocsis Mariann
Branson Terry Crews Barabás Kiss Zoltán
Manny William Levy Posta Victor
Jan Wendi McLendon-Covey Solecki Janka
TK Tyler Perry Bognár Tamás
Santos Eddie Cibrian
Peter Ryan Eggold Bozsó Péter
Esperanza Zulay Henao Németh Borbála
Tony Sean Carrigan

Forgatás[szerkesztés]

A forgatás 2012. november 26-án kezdődött a Georgia állambeli Avondale Estates városban.[2][3]

Fogadtatás[szerkesztés]

A film negatív kritikákat kapott. A Rotten Tomatoes honlapján 18%-ot ért el 28 kritika alapján, és 4.4 pontot szerzett a tízből.[4] A Metacritic oldalán 31 pontot szerzett a százból, 16 kritika alapján.[5]

Televíziós sorozat[szerkesztés]

2014. január 9-én bejelentették, hogy az Oprah Winfrey Network berendelte a film alapján készülő sorozatot. A műsor az If Loving You is Wrong címet kapta, és 2014. szeptember 9-én mutatták be. Zulay Henao volt az egyetlen eredeti színész.[6]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Kit, Borys: Eddie Cibrian, Amy Smart and Terry Crews Join Tyler Perry's 'The Single Moms Club'. The Hollywood Reporter, 2012. november 26. [2013. január 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. november 27.)
  2. Tyler Perry begins filming 'Single Moms Club' in Georgia. onlocationvacations.com . [2016. március 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. november 27.)
  3. Ellis, Ralph: Tyler Perry Filming in Avondale Estates Nov. 26-Dec. 5. Patch , 2012. november 23. [2019. december 14-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. december 29.)
  4. The Single Moms Club (2014). Rotten Tomatoes . Fandango Media. [2021. január 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. december 28.)
  5. Tyler Perry's The Single Moms Club Reviews. Metacritic . CBS Interactive. [2017. január 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. november 29.)
  6. OWN Sets Cast For New Tyler Perry Drama Series 'If Loving You Is Wrong'. Deadline Hollywood , 2014. június 5. [2014. június 6-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. június 5.)

További információk[szerkesztés]