Főnix Könyvműhely

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Főnix Könyvműhely
Típuskönyvkiadó
Alapítva1995
SablonWikidataSegítség

A Főnix Könyvműhely egy 1995-ben alapított magyar könyvkiadó, ami külföldi és hazai írók gyermekirodalom, young-adult, steampunk, felnőtt science-fiction, fantasy és krimi témájú könyveinek kiadásával foglalkozik. A kiadó vezetője Farkas Zoltán.[1]

Története[szerkesztés]

A kiadó 1995-ben kezdte tevékenységét a Főnix (történelem, műveltség, hagyomány) című folyóirat elindításával, az Alma Mater Alapítvány kiadásában.

Könyvkiadással 1997 óta foglalkozik a kiadó, a kezdeti években kis példányszámban jelentetett meg őstörténeti, művelődéstörténeti és néprajzi munkákat.

A Főnix Könyvek sorozat kortárs szerzők műveit adta közre, a Főnix Téka ritakságnak számító, régi könyvek újra kiadására vállalkozott. A Főnix Magtár szépirodalmi műveket adott ki.

2000-ben elindult a Főnix Mesetár, majd folytatásaként két sorozat indult: 2004-ben az „Egyszer volt, hol nem volt…” és 2009-ben a Históriás Regények sorozat.

2011-ben hozták létre a Főnix Könyvműhely nevet, amely már a népszerű, szórakoztató irodalom zsánereit adta ki, kezdetben főleg gyermek- és ifjúsági, young-adult regényeket, majd egyre több sci-fi, fantasy, steampunk zsánerébe tartozó regény jelent meg náluk.

2017-től Főnix|Nova megjelöléssel adja ki young-adult, ifjúsági regényeit, 2018-ban pedig elindította Főnix|Astra sorozatát, amely már a felnőtt olvasóközönséget célozza meg komolyan science-fiction és fantasy zsánerébe tartozó műveivel.[2]

Szerzőik[3][szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Rólunk – Főnix Könyvműhely (magyar nyelven). fonixkonyv.hu. [2018. március 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. február 3.)
  2. Főnix Könyvműhely (magyar nyelven). www.facebook.com. (Hozzáférés: 2018. február 3.)
  3. Szerző – Főnix Könyvműhely (magyar nyelven). fonixkonyv.hu. (Hozzáférés: 2018. február 3.)

További információk[szerkesztés]