Európai Ökociklus Társaság

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az Európai Ökociklus Társaság nemzetközi tudományos társaságot,[1] 2012-ben alapították Alnarpban (Svédország) a "Sustainable Development Through Ecological Cycles (Ecocycles)" Erasmus intenzív program[2] oktatói és hallgatói, és 2013. február 28-án jegyezte be gyöngyösi székhellyel az Egri Városi Bíróság.[3] A Társaság alapító elnöke Kőmíves Tamás, alapító főtitkára Némethy Sándor.

A Társaság alapcélja a fenntartható fejlődés ügyének képviselete a döntéshozók, a szakma és a társadalom irányában. További célja a szakmai párbeszéd és véleménynyilvánítás lehetőségének fenntartása, valamint tudományos és szakmai kapcsolatok létrehozása a kutatás, az oktatás, a gyártók, a forgalmazók, a szakigazgatás és az ipari termelés, a mezőgazdaság, és a szolgáltatói szektor területén dolgozó szakemberek között. A Társaság konferenciákat és munkaértekezleteket szervez, és nemzetközi pályázatokon vesz részt.

A Társaság 2014-ben alapította az ECOCYCLES c. nemzetközi, open access, tudományos folyóiratot,[4] és ennek felelős kiadója. Az ECOCYCLES 2015. óta jelenik meg, évi két füzetet publikál. A folyóiratban megjelent cikkeket - többek között - a Scopus,[5] a Directory of Open Access Journals,[6] a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának Repozitóriuma[7] és a Google Scholar[8] referálja.

Jegyzetek[szerkesztés]