Courtney Fortune

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Courtney Fortune
Életrajzi adatok
Született1987december 16. (36 éves)
Seattle
Származásamerikai
Pályafutás
Műfajokcrossover
Hangszerénekhang
Tevékenység
KiadókOrigin Records
SablonWikidataSegítség

Courtney Fortune (Bellingham,[1] Seattle, 1987. december 16. − ) amerikai dzsessz- és popénekesnő, dalszerző. Los Angelesben él.

Pályakép[szerkesztés]

A John Lennon Alapítvány, a Glamour magazin és a Genlux cég „Amerika következő nagy dzsesszénekesek” nevezte. Dalokat írt és adott elő az Atlantic Records, a Universal Music Group, a Sony Japan, a Disney Channel, a Cartoon Network, az MTV és az ABC számára. A Dél-Kaliforniai Egyetemen Bachelor of Science fokozatot szerzett zeneiparból. Miután Los Angelesben együttműködni kezdett a már négyszer Grammy-díjra jelölt zeneszerző/hangszerelő, Chris Walden(wd)nel, akit a The Chris Walden Big Band énekes-szövegírával. Együtt készítették a „Speak Love” debütáló lemezt.

David Benoit dzsesszzongoristával szokott fellépni. A Jazz Eclectic Concert Series, a TJE Zenei Fesztivál és a 91.5 FM Las Vegas rádió egyik házigazdája. Hangját Peggy Lee, Eva Cassidy és Norah Jones hangjához szokták hasonlítani.

Albumok[szerkesztés]

  • 2009: Speak Love
  • 2013: All Kinds of Beautiful
  • 2019: You Make It Easy

Díjak[szerkesztés]

  • 2006: A Seattle/Kobe Jazz Queen Contest 2006 győztese[2]
  • 2008: A Dél-Kaliforniai Egyetem „Kiemelkedő zenei teljesítmény" elismeréssel jutalmazta a Dicken's Dinner rendezvényen, amelyen Brian Wilson munkáját ünnepelték.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Bellingham Washington állam legnépesebb városa; 34 km-re fekszik a kanadai határától.
  2. Kobe Jazz Festival, Japán

Források[szerkesztés]