Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Medport Kft – Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő
Típusegészségügyi létesítmény
Alapítva2008
SzékhelyBudapest
VezetőkMoravcsik Bence Balázs
AlapítóMoravcsik Bence Balázs
IparágEgészségügy
Alkalmazottak száma49 szakorvos, 19 terapeuta, 22 ügyfélszolgálatos munkatárs (2017)

A Medport Kft – Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő weboldala
SablonWikidataSegítség

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő – röviden BMM – speciálisan mozgásszervi megbetegedésekre szakosodott egészségügyi magánrendelő Budapesten. A rendelőt 2008-ban nyitották meg.[1]

A BMM szolgáltatásai[szerkesztés]

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő rendelőhálózatában 2019-ben 49 szakorvos 14 szakterületen végez gyógyító munkát.[2] Szakrendelések:

Országos prevenciós programok[szerkesztés]

2017 áprilisában a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő és a Semmelweis Egyetem Mozgásszervi Daganatok Tanszéki Csoportja közös kampányt indított a lágyrész daganatok korai felismeréséért. Az akció célja az volt, hogy felhívják a háziorvosok figyelmét a lágyrész szarkómák korai felismerésére, mivel az ortopéd szakorvosok véleménye szerint a betegek többsége túl későn kerül szakvizsgálatra, mikor már a kombinált onkológiai és sebészi ellátás segítségével sem gyógyítható hatékonyan a daganat. Ezért a szervezők négyezer golflabdát juttattak el egy levél kíséretében háziorvosoknak országszerte, a legtöbb esetben ugyanis ők találkoznak először ilyen jellegű panaszokkal. A cél, hogy az elváltozást lágyrész tumornak tartsák az orvosok addig, ameddig képalkotói vizsgálatokkal be nem bizonyosodik ennek ellenkezője.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Rendelők (magyar nyelven). Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő. (Hozzáférés: 2020. január 6.)
  2. Szakorvos Munkatársaink Budapesten (magyar nyelven). Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő. (Hozzáférés: 2020. január 6.)
  3. Kampány indult a lágyrészdaganatok korai felismeréséért (magyar nyelven). WEBBeteg, 2017. április 26. (Hozzáférés: 2020. január 6.)