Baldur’s Gate: Tales of the Sword Coast

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Baldur's Gate: Tales of the Sword Coast
FejlesztőBioWare
KiadóInterplay Entertainment
ProducerBen Smedstad
TervezőJames Ohlen
ProgramozóMark Darrash
MűvészMarcia Tofer
ÍróLukas Kristjanson
ZeneszerzőMichael Hoenig
SorozatBaldur's Gate
MotorInfinity Engine
PlatformokMicrosoft Windows
macOS
Kiadási dátum1999. május 4.
Legfrissebb kiadás
Stabil1.3.5521
Műfajszerepjáték
Játékmódokegyjátékos, többjátékos
USK-besorolásUSK 12
AdathordozóCD
SablonWikidataSegítség

A Baldur's Gate: Tales of the Sword Coast egy kiegészítő csomag a Baldur's Gate című számítógépes fantázia-szerepjátékhoz, melyet a BioWare fejlesztett és az Interplay adott ki 1999-ben. Körülbelül 20-30 extra játékórát ad hozzá a játékhoz, négy új területet és kisebb játékmechanikai újításokat.

Játékmenet[szerkesztés]

Miközben a játék megtartotta a Baldur's Gate alapvető játékmechanikáit, és az új területeket a játék térképébe implementálta, pár újítást még tartalmazott.

  • A maximálisan megszerezhető tapasztalati pontmennyiség felemelésre került, így a karakterek több szintet léphettek.
  • A kezelőfelület apróbb finomhangolásokon esett át.
  • Az azonos tárgyakat a játék automatikusan csokorba szedte.
  • A még beazonosítatlan tárgyakat kék ragyogással látta el, hogy könnyebb legyen azokat felismerni.
  • A tolvaj karakterek képességeiből visszavettek.

Emellett lehetségessé vált, hogy amennyiben végigjátszottuk az alapjátékot, és még megvannak a mentéseink, úgy azokat a játékba újra betöltve tovább folytathassuk a kalandot.

Történet[szerkesztés]

Az alapjátékhoz képest több kisebb új helyszín és négy fontosabb került be: Ulgoth's Beard települése, egy rejtélyes sziget a tengeren, a Jégsziget, és Durlag tornya. Fontos, hogy ezeknek a küldetéseknek, még ha az alapjátékkal együtt is játsszuk, nincs kihatásuk a fő sztoriszálra.

Ulgoth's Beard falujában egy Shandalar nevű mágus arra bérel fel minket, hogy hozzunk el a Jégszigetről egy köpenyt. Kérése egyben parancs is, mert azonnal odateleportál minket. Miközben a küldetést teljesítjük, meg kell küzdenünk azokkal, akik csapdába estek a helyen.

Ezután egy Mendas nevű alak kéri a segítségünket egy hajómentő expedícióban, amit balduriak használtak. Egy vihar miatt a csapat is hajótörést szenved és egy szigeten köt ki. A falusiak vezetőjének elmondása szerint vérfarkasok támadnak rájuk, velük kell leszámolni - mind kiderül, a kreatúrák épp a keresett balduri hajó roncsaiból jönnek. A környéken egy tündemágusba botlunk, aki elmondja a hajótörés igazi történetét és azt, hogy a falusiak nem azok, aminek látszanak - valójában ők maguk a vérfarkasok, és meg kell küzdenünk velük. Mikor ennyi kaland után végre visszatérünk Ulgoth's Beard-be, kiderül, hogy Mendas is vérfarkas, és az lett volna a célja velünk, hogy hozzuk el a társait, hogy szabadon garázdálkodhassanak a Kardpart mentén. Mikor megtudja, mit tettünk, ő is átváltozik, ezért le kell győznünk.

A városka kocsmájában egy Hurgan nevű törp egy tőrt szeretne visszaszereztetni velünk Durlag tornyából. Csakhogy a helyet egy erős démonlovag vette uralma alá, és a harcokon túl számos fejtörőt is meg kell oldanunk. De hiába szerezzük meg a tőrt, egy szekta tagjai elveszik tőlünk és elmenekülnek vele. Felkutatásuk után kiderül, hogy már meg is idézték az Aec' Letec nevű démont a segítségével, akivel természetesen végeznünk kell.

Források[szerkesztés]