Apollonia 6

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Apollonia 6
Információk
Alapítva1983 (Minneapolis, Minnesota, Egyesült Államok)
Aktív évek1983-1985
Műfaj
  • R&B
  • pop
  • Minneapolis sound
  • freestyle
KiadóWarner Bros. Records
Kapcsolódó előadókPrince, Vanity 6, The Time, The Revolution
Tagok
Apollonia Kotero
Korábbi tagok
Apollonia (Patricia Kotero)

Brenda Bennett

Susan Moonsie
SablonWikidataSegítség

Az Apollonia 6 egy amerikai női énekes-trió volt, amelyet Prince alapított az 1980-as években.[1]

Karrier[szerkesztés]

Prince-szel való nézeteltérések után Vanity elhagyta a zenész által alapított Vanity 6 együttest, és aláírt a Motown Records-dzal. Ezzel elhagyva Prince Bíboreső című filmjében kapott szerepét is.

A film rendezője találkozott Patricia Kotero modellel, akit Prince átnevezett Apolloniára vette át Vanity szerepét a filmben és az együttesben.[2] A Vanity 6 másik két tagja Brenda Bennett és Susan Moonsie csatlakoztak Apolloniához és átnevezték az együttest Apollonia 6-re a filmhez és az egyetlen albumukhoz (ezen szerepelt Prince-hez köthető előadók közül Jill Jones, illetve Wendy & Lisa is).

Felvettek egy videót is az Apollonia 6 album alapján, amelyet Brian Thompson rendezett, Keith Williams írta forgatókönyvét és a szereposztás része volt Ricky Nelson, Edy Williams és Buck Henry. Egy Los angelesi filmstúdióban vették fel 1985-ben és a produceri munkát a Limelight végezte rajta, de ennél a fázisnál tovább nem jutottak a munkálatok.

Feloszlás[szerkesztés]

Prince eredetileg az Apollonia 6 albumára szánta a "Manic Monday" (később a The Bangles által kiadva), a "17 Days" (később a "When Doves Cry" B-oldala), a "Take Me With U" (a Purple Rain albumon jelent meg) és a "The Glamorous" (1984-ben kiadva Sheila E. által) dalait, de hamar elvesztette érdeklődését a projektben, tekintve, hogy Apollonia hangja nem volt elég jó. A "Take Me With U" felvételei is sokáig tartották. Prince a hangmérnökére, Susan Rogersre bízta a dalt. Kotero ebben az időszakban házas volt és pletykák ellenére soha nem volt romantikus kapcsolatban Prince-szel, de házassága titokban volt tartva az időszakban, hogy titokzatos legyen publikus kapcsolata a zenésszel. Apollonia nem tervezte folytatni a munkát az együttessel, miután a film forgatását és az egy album felvételét befejezték. Az Apollonia 6 nyitotta volna a Purple Rain turnét, de Sheila E. vette át a helyét. Az Apollonia 6 párszor fellépett a turné közben, a "Baby I'm a Star" ismétlése közben. Ezen fellépések egyike szerepel a Prince and the Revolution: Live DVD-n is.

A csoport feloszlása után Kotero több televíziós műsorban is szerepelt a következő évtizedben, mint például a Falcon Crest. Egy stúdióalbumot adott ki 1988-ban, Apollonia címen.

Diszkográfia[szerkesztés]

Stúdióalbumok[szerkesztés]

  • Apollonia 6 (1984)

Kislemezek[szerkesztés]

Cím Megjelenés Slágerlista Album
US US

Dance

US

R&B

"Sex Shooter" 1984 85 32 19 Apollonia 6
"Blue Limousine" 19

Források[szerkesztés]

  1. Apollonia 6 - About This Person - Movies & TV - NYTimes.com. web.archive.org, 2016. március 7. [2016. március 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. december 27.)
  2. Canby, Vincent. „'PURPLE RAIN,' WITH PRINCE (Published 1984)”, The New York Times, 1984. július 27. (Hozzáférés: 2020. december 27.) (amerikai angol nyelvű)