A vér földje

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A vér földje
(Let Him Go)
2020-as amerikai film
RendezőThomas Bezucha
ProducerMitchell Kaplan
Paula Mazur
Thomas Bezucha
AlapműLarry Watson: Let Him Go
Műfajthrillerfilm
ForgatókönyvíróThomas Bezucha
FőszerepbenDiane Lane
Kevin Costner
Lesley Manville
ZeneMichael Giacchino
OperatőrGuy Godfree
VágóJeffrey Ford
Meg Reticker
Gyártás
GyártóMazur Kaplan Company
OrszágUSA
Nyelvangol
Játékidő114 perc[1]
Képarány2,39:1
Forgalmazás
ForgalmazóFocus Features (Egyesült Államok)
Universal Pictures (Nemzetközi)
BemutatóUSA 2020. november 6.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel10,5 millió amerikai dollár[1][2]
További információk
SablonWikidataSegítség

A vér földje (eredeti cím: Let Him Go) 2020-ban bemutatott amerikai western-thriller, melyet Thomas Bezucha írt és rendezett, Larry Watson 2013-as azonos című regénye alapján. A főszerepben Kevin Costner és Diane Lane látható, mint nyugdíjas seriff és felesége, akik fia halála után egyetlen unokájukat keresik, majd találkoznak egy "gyanús" családdal, Lesley Manville vezetésével.

A filmet 2020. november 6-án mutatták be Amerikai Egyesült Államokban a Focus Features által, Magyarországon DVD-n és Blu-Ray-en jelent meg szinkronizálva 2021 márciusában. A film általánosságban pozitív értékeléseket kapott a kritikusoktól, és kereskedelmileg 10,5 millió dollárt termelt.

Cselekmény[szerkesztés]

Három évvel fiuk elvesztése után George Blackledge (Kevin Costner) nyugdíjas seriff és felesége, Margaret (Diane Lane) részt vesz egykori menyük, Lorna (Kayli Carter) esküvőjén, akit feleségül vesz Donnie Weboy (Will Brittain) és az unokájukat, Jimmyt elviszik magukkal a városba. Egy nap a városba menetel Margaret megdöbbenten figyeli, hogy Donnie az utcán mind Jimmy-t, mind Lornát megüti. Másnap úgy dönt, hogy süteményt süt és meglátogatja őket, azonban kiderül az egyik szomszédtól, hogy ők már aznap este elhagyták a várost.

Margaret meggyőzi George-ot, hogy hagyják ott jelenlegi farmjukat, és menjenek el együtt Lorna és Jimmy után, hogy megmentsék őket. Felfedezik, hogy a Weboy-család házában vannak, majd arra is rájönnek, hogy Donnie családja veszélyes, erőszakos hírnévvel rendelkezik, amelyet a törvény figyelmen kívül hagy. George és Margaret megpróbálja meggyőzni Lornát, hogy jöjjön velük, de a fiatal nő tart az anyától (Lesley Manville) és annak fiaitól, hogy megölik, ha megpróbál elmenni. Blackledgék mindent megtesznek annak érdekében, hogy megmentsék az anya-fia párost.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Margaret Blackledge Diane Lane Kovács Nóra
George Blackledge Kevin Costner Csernák János
Blanche Weboy Lesley Manville Vándor Éva
Donnie Weboy Will Brittain Szatory Dávid
Bill Weboy Jeffrey Donovan Stohl András
Peter Dragswolf Booboo Stewart Borbíró András
Lorna Blackledge Kayli Carter Mórocz Adrienn
James Blackledge Ryan Bruce Fehér Tibor
Marvin Weboy Adam Stafford
Nevelson seriff Bradley Stryker Nagypál Gábor
Gladstone seriff Greg Lawson Borbiczki Ferenc

Megjelenés[szerkesztés]

A filmet a Focus Features adta ki 2020. november 6-án.[3] Korábban az volt a terv, hogy 2020. augusztus 21-én adják ki,[4] de elmaradt a COVID-19 világjárvány miatt.[5] A stúdió becslések szerint 8 millió dollárt költött a film reklámozására.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Let Him Go című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Let Him Go (2020). Box Office Mojo. (Hozzáférés: 2021. március 31.)
  2. Let Him Go (2020). The Numbers. (Hozzáférés: 2021. március 31.)
  3. D’Alessandro, Anthony: Focus Features' Kevin Costner & Diane Lane Crime Drama 'Let Him Go' Heads For The Fall. Deadline Hollywood , 2020. július 8. [2020. szeptember 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. március 31.)
  4. Pamela McClintock. „Kevin Costner, Diane Lane Thriller 'Let Him Go' Lands Summer 2020 Release”, 2020. december 10.. [2019. december 11-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés: 2020. július 8.) 
  5. Leydon, Joe: Coming Soon: Kevin Costner and Diane Lane in "Let Him Go". Cowboys & Indians, 2020. július 1. (Hozzáférés: 2021. március 31.)

További információk[szerkesztés]