A Winx Club epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az alábbi lista a Winx Club című olasz rajzfilmsorozat epizódjait tartalmazza.

Első évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Magyar cím Eredeti cím Angol cím
1x01 Váratlan esemény Una Fata a Gardenia An Unexpected Event / It Feels Like Magic
Bloom egy 16 éves lány, aki nagyon érdeklődik a tündérek iránt. Egyszer aztán találkozik, egy titokzatos lánnyal, Stellával, akit démonok, vámpírok üldöznek. Kiderül, hogy Stella egy tündérlány, s hogy Bloomnak is van ereje. Bloom úgy érzi, hogy az álma vált valóra, ezért úgy dönt, hogy csatlakozik Stellához, s elindul az Alfea Tündériskolába, ahol sok kalandra számíthat.
1x02 Köszöntünk Magixban! Benvenuti a Magix! Welcome to Magix! / More Than High School
Bloom megismerkedik az új tanárokkal, s az igazgatónővel Faragondával. Elfoglalja helyét, s ilyenkor találkozik három lánnyal, Musával, Flórával, Tecnával, akikkel Bloom és Stella úgy összebarátkozik, hogy elhatározzák, közösen körbenéznek Magixban. Ám Icy, Darcy, Stromy, három megátalkodott boszorkány, s egy gonosz szörnyeteg, Knut is az útjukba áll.
1x03 Alfea tündériskola L'Anello di Stella Alfea College For Fairies / Save The First Dance
Faragonda bejelenti, hogy Alfea tanulói, s a Vörösforrás varázslói, ünnepséget fognak tartani, az iskolakezdés örömére. Icy, Darcy, Stormy felháborodik azon, hogy őket nem hívják meg, s Griffin igazgatónő perancsára, elhatározzák, hogy kegyetlen bosszút állnak.
1x04 A fekete iszap mocsár La Palude di Melmamora The Black-Mud Swamp / The Voice of Nature
Palladium professzor fel akarja mérni, diákjai képességét, úgyhogy elküldi őket a FeketeIszap Mocsárhoz, egy meglehetősen veszélyes területre. Közben Knut vadásztrolját a varázslók elfogják, s el akarják szállítani egy szicíliai börtönbe. A Trix ezt meghalva kétségbe esik, s fekete mágiát alkalmazva megpróbálják megoldani, a gondot.
1x05 Ronda randi Appuntamento al Buio Date with Disaster / Date with Disaster
Stella levelet kap Sky hercegtől, amelyben randira hívja, egy Fekete Lagúna nevű étterembe. Stella el is megy a randira, de a Winx rájön, hogy ez is a Trix műve, akik meg akarják szerezni Stella jogarát. Stellát sikerül megmenteni, de Solaria Gyűrűje a Trix birtokába került.
1x06 Kaland a Felhőtoronyban Missione a Torrenuvola Mission at Cloudtower / Secret Guardian
A Winx mindenképpen vissza akarja szerezni a gyűrűt, Icyéktól, de a gyűrű, a boszorkáknak is komoly csalódást okoz, mert nem tudják irányítani. A Winx belopózik a Felhőtoronyba, de Mrs. Griffin rájön a cselre, s ezt azonnal elmondja, Faragondának, aki Griselda javaslatára megfosztja a tündéreket varázserejüktől.
1x07 Barátok bajban A che Servono gli Amici? Friends In Need / Grounded
A Winx nem mehet el, a magixi koncertre, a rájuk kiszabott büntetés miatt. Takarítás közben elhívják a Vörös forrás specialista tanulóit is, s egy bulit is rendeznek. Darcy, Icy, és Stormy, viszont ezen az estén le akarja rombolni, Alfeát, de a Winx, s a Specialisták megakadályozzák őket ebben, s így Bloom, Stella, Musa, Tecna, s Flora visszakaphatja varázserejét.
1x08 Szétváló barátság La Festa della Rosa A Friendship Sundered / The Day of the Rose
Magixban ilyenkor rendezik meg Anyák napját. Musa családi tragédiája miatt, nem jelenik meg az ünnepségen. Riven makacssága reményt ad Darcynak, Riven behálózásában. Riven, még Bloommal is erőszakoskodik. Darcy akcióba lendül, s gonosz terve valóra válik. Már sem Bloom, sem Brandon nem állíthatja meg őket.
1x09 Elárulva Il Tradimento di Riven Betrayed! / Spelled
Darcy tette Musa fülébe is eljutot, aki persze nyomban összeomlik. Mikor vakmerően a városba utazik, nagy bajba keveredik. Ám a Winx, s a Specialisták, legyőzik az ellenséget, de Icy felfedezést tesz Bloom varázserejéről. Kiderül, hogy az, aki a Sárkány Tüzét birtokolja, nem Stella, hanem Bloom.
1x10 Bloom vizsgája La Fiamma del Drago Bloom Tested / Magical Reality Check
Bloomnak vizsgáznia kell. Stresszelve készül a felmérésre, de Riven ezt, elárulja a Trixnek, akik nyomban felmérik Bloom varázserejét, s a vizsgán, is nagy galibát okoznak. Bloom sikeresen felel meg a vizsgán, ám a szimolációs gép, tönkre megy, így lehetetlen lesz vizsgát tartani. Ezt még Amaryl, s Ortensia, is üdvrivalgással fogadja.
1x11 A szörnyeteg és a fa Il Regno delle Ninfee The Monster And The Willow / Junior League
Flora nem tudja elfogadni magát Alfeában, így elindul a Fekete Iszap Mocsárhoz, hogy ott tanuljon a vizsgájára. A Winx segít neki, s megismerik a Nimfakirálynőt, aki egy gonosz szörnyeteg miatt szenved.
1x12 Szépségverseny Miss Magix Miss Magix
Szépségversenyt rendeznek Magixban. Stella vizsgázás helyett, inkább arra készül. Lucy a boszorkány Trix varázserejét akarja segítségül hívni, hogy nyerjen. Mirta, a bajrátnője, próbálja lebeszélni, de Lucy hajthatatlan. Végül azonban kiderül az igazság, s Stella nyeri meg a versenyt. Másnap azonban kellemetlen meglepetés éri: A vizsgán megbukik. De aggodalomra semmi ok, ugyanis itt a szünet!
1x13 Nagy titokra derül fény La Figlia del Fuoco A Great Secret Revealed / Meant To Be
Bloom Gardeniában megtudja, hogy nem az igazi szüleinél él, s két földi bűnözővel is szembe kell szálnia. Bloom híres lesz, de Mitzi nem örül ennek.
1x14 Bloom sötét titka Il Segreto di Bloom Bloom's Dark Secret / Witch Trap
Bloom meg akarja tudni a jövőjét, és ezért meg akarja találni azt a könyvet amelyben a sorsát látta. Ám rémképeket lát, de Mirta elárulja neki, hogy ez megint a Trix műve. Sajnos Icy Mirtát sütőtökké változtatja.
1x15 A becsület mindenek felett Voci dal Passato Honour Above All / Pushing The Envelope
Bloom teljesen megzavarodik, azoktól a dolgoktól, amiket látott. Daphne a nimfa, pedig álmában újra, s újra előtűnik. Faragonda felvilágosítja múltjának kisebb részletéről. Bloom talál egy olyan papírt, amelyben válaszokat talál a vizsga kérdéseire. De a Winx felett győz a becsület, így Wizgiz tanár úr jó jeggyel jutalmazza meg őket.
1x16 Hideg bűbáj Il Nemico nell'Ombra Cold Spell / The Nightmare Monster
A Winx álmaiban felbukkan egy gonosz szörnyeteg, amit a Trix küldött. Flora képes kapcsolatba kerülni Mirtával, aki elárulja neki, hogy mi okozza a rémálmokat. Este a Winx leleplezi a szörnyeteget, s ekkor a Trix is besegít neki. Faragonda közbelépése pedig ahhoz vezet, hogy a Trixet végleg kirúgják a Felhőtoronyból.
1x17 Titkok a titokban Il Segreto di Brandon Secrets Within Secrets / Royal Heartbreak
Egy bemutatóra kerül sor a Vörös Forrásban. Bloom mindenképpen szeretné látni Brandont, de egy idegen tündér, Diaspro, támadja meg őt, akiről kiderül, hogy Brandon jegyese, Brandon pedig nem más mint Sky herceg. Bloom végleg elkeseredik.
1x18 A sárkány tüzének forrása Addio Magix The Font Of Dragon Fire / Senior Witches Go To Earth
Bloom nagy bántatában hazamegy, hogy visszatérjen a régi kerékvágásba, de a Trix követi őt, s szüleivel zsarolva, megkapják azt amit akarnak: a Sárkány tüzét. De mit kezd ezután Bloom a megmaradt személyével? Alfeában mindenki felbőszül, mert szeretnék, ha Bloom folytatná tanulmányait.
1x19 Magix bukása Attacco ad Alfea The Fall Of Magix / The Army of Decay
Riven felfedezi Darcy mesterkedését. A Trix elrabolta a sárkány tüzét, ami Bloom varázserejét adta. Vajon megtámadják Alfeát és a Vörös Forrást, hogy uralkodjanak fölöttük is? Bár a többiek bátran felveszik a harcot, a mágikus dimenzió veszélybe kerül.
1x20 Az út Dominóba La Scomparsa di Bloom Mission To Domino / Sparks of Hope
A Trix követelései veszélybe sodorják a Vörös Forrást. Kétségbeesett akciót szerveznek Dominóba, hogy Bloom a múltja után kutathasson, és visszaszerezze a sárkány tüzét. A tündérek veszélyes utazásra kelnek Domino fagyos, kihalt birodalmában. Vajon mi történik Bloommal varázserő nélkül?
1x21 Az álmok koronája Trappola di Ghiaccio The Crown Of Dreams / The Frozen Palace
Most kiderül, hogy Dominóban miért van elrejtve egy titokzatos, tekervényes folyosó. Temérdek a kérdés: Mi történt azzal a csodálatos palotával, ami most élettelen? A Winx vajon megtalálja elveszett barátját? Tudnak-e neki segíteni, hogy visszaszerezze a sárkány tüzét? És legyőzik-e a Trix által odaküldött jégsereget?
1x22 Támadás a Felhőtoronyban Il Ritorno di Riven Storming Cloudtower / Mission To Cloud Tower
Tovább erősödik a Magix-ra leselkedő veszély. Alfea, a védekezők főhadiszállása, mivel a Vörös Forrás teljesen megsemmisült.Eljött a cselekvés ideje. Új akció indul a Felhőtoronyba, hogy visszaszerezzék a sárkány tüzét és Bloom varázserejét.
1x23 Kötélhúzás Fuga da Torrenuvola Power Play / The Search for the Flame
Míg Alfeában a tündérek és a varázslók várják a Trix következő támadását, Bloom csapata eljut a Felhőtorony alagútjaihoz, hogy visszaszerezzék a sárkány tüzét. Vajon tényleg abból származik Bloom varázsereje? Sajnos a Trix rájön, hogy látogatók érkeztek.
1x24 A boszorkányok ostroma Il Mistero del Lago The Witches' Siege / Battle for Alfea
Griffin és Faragonda összefognak a közös ellenség ellen. Szükség is van az összetartásra a Trix ellen, hiszen nagyobb erővel rendelkeznek, mint valaha. De mi lesz Sky és Bloom sorsa? Vissza tudnak-e térni a Winx-hez? Alfea körül is gyülekeznek a sötét felhők.
1x25 A végs kihívás Il Sonno di Magix The Ultimate Challenge / The Great Witch Invasion
Most megtudjuk, mi vár Magix-ra. Vajon mit fedez fel Bloom a Roccaluce-tóban? És mit akar tőle Daphne? Eközben a sötétség erői Alfea felé menetelnek, és az egész mágikus dimenzió áll szemben a Trix vad akaratával.
1x26 A boszorkányok bukása Battaglia Finale The Witches' Downfall / The Final Battle/Fire and Ice
Elérkezett a végső harc ideje. Alfea falai mögött a félelem uralkodik a Trix ereje miatt, a sötét hadsereg kész a döntő ütközetre. A mágikus dimenzió valamennyi lakója egyesül egy rendkívüli szövetségben. Vajon a tündérek, boszorkányok és varázslók képesek lesznek legyőzni a Trix rendkívüli erejét? Mi lesz Bloom és Sky sorsa?

Második évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Magyar cím Eredeti cím Angol cím
2x01 Az árnyék főnix La Fenice D'Ombra The Shadow Phoenix / Back To School
A Winx visszatér Alfeába, hogy elkezdhessék második évüket az iskolában. Eközben egy eldugott helyen egy eddig ismeretlen tündér próbál megmenteni apró mágikus lényeket.
2x02 Megint a Trix Il Ritorno delle Trix Up To Their Old Trix / Princess Of Tides
Az ismeretlen tündérről kiderül, hogy Laylanak hívják, és a Winx próbál neki segíteni, hogy eszébe jusson, mi is történt. Míg Layla a Winx mellé áll, ellensége, kiszabadítja a Trixet, így mindkét oldal egy-egy új szereplővel bővül.
2x03 Mentőakció Rescue Mission Rescue Mission / Into The UnderRealm
Layla elvezeti Bloomot, Stellát és a specialistákat a földalatti kastélyba, az út azonban nem zökkenőmentes, mert a barlang tele van veszélyes lényekkel. Vajon sikerül megmenteniük a pixieket?
2x04 Amentia hercegnő La Principessa Amentia Princess Amentia / Queen of Perfection
Stella és Brandon elszakadnak a többiektől, és felfedeznek egy földalatti királyságot, Downlandet. Stella legyengül, mert nem jut elég napfényhez, de Brandon még nagyobb bajban van…
2x05 Varázskötés Magico Bondin Magic Bonding / Rescuing The Pixies
Bloom és a többiek elérik a földalatti erődöt, de mielőtt megmenthetnék a pixieket találkoznak a sokkal erősebb Trixel. Szerencsére megjelenik egy paladin, aki segít a csapatnak.
2x06 Brandon esküvője Il Matrimonio di Brandon Runaway Groom / My Boyfriend's Wedding
Elérkezett Brandon és Downland hercegnőjének, Amentia-nak az esküvője. Stella, Bloom és a többiek próbálják megszöktetni Brandont. Vajon Stellának sikerül megmentenie szerelmét?
2x07 A rejtélyes kő La Pietra Misteriosa The Mysterious Stone / The Dark Tower
A sikeres küldetés után a lányok és a pixiek visszatérnek Alfeába. Azonban megjelenik egy újabb veszély, egy elpusztíthatatlan kő személyében, emelett pedig egy új tanár is érkezik az iskolába.
2x08 Party bontó Il Guasta Feste Party Crasher / Party Monster
A specialitsák meghívják a tündéreket az újjáépített iskolájuk megnyitójára, ahol Flora találkozik a jóképű Helia-val, azonban a parti nem felhőtlen. Vajon sikerül legyőzniük Lord Darkar minden eddiginél erősebb szörnyeit?
2x09 Avalon tanár úr titka Il Segreto del Professor Avalon Professor Avalon's Secret / The Angel of Doom
Techna és Digit találnak egy jóslatot és úgy gondolják, hogy az új tanáruk egy sötét teremtmény. Bloomot azonban megbabonázza Avalon, és a segítségét kéri.
2x10 A kódex titka La Cripta del Codice Crypt of the Codex / Reaching for the Sky
A gonosz Trix megtámadja az új Vörös Forrás iskolát. Bloom és Techna próbálnak a fiúknak segíteni, de Sky megsérül. Ez számára a vég vagy Bloomnak sikerül megmentenie?
2x11 Versenyfutás az idővel Corsa Contro il Tempo Race Against Time / Homesick
Lord Darkar átkot szór a pixiekre, ami honvágyat okoz náluk. Bloom siet utánuk, hogy megmentse őket és nehogy elvezessék Lord Darkart pixiefalvába.
2x12 Winx összetartás Unite per la Vittoria Win-x Together! / Truth or Dare
Musa megismerkedik Jareddel, aki egy specialista és szerelmes a tündérbe. Musa nem tudja hova tenni a dolgot, ezért Bloom egy csajos bulit szervez, hogy felvidítsa. Jaredet pedig megkörnyékezi Darcy, aki hipnotizálja a fiút, és felhasználja arra, hogy csapdát állítson a Winxnek.
2x13 A láthatatlan varázslat La Dama del Ballo Invisible Pixies / Gangs of Gardenia
Bloom meghívja a tündéreket Gardeniába, ahova a pixiek is velük tartanak, de eltévednek a Földön. Musa és Layla nagy bajba keveredik egy szórakozóhelyen.
2x14 Csata az Eraklyon bolygón Battaglia sul Pianeta Eraklyon Battle on Planet Eraklyon / The Wrong Righters
Skynak vissza kell utaznia szülőföldjére, Eraklyonba. Ott szembesül azzal, hogy ex-menyasszonyát, Diasprot, elrabolták. Bloom és Flora is segít neki, ugyanis egy furcsa ninja-csapattal is szembe kell szállniuk. Eközben Alfeában Musa és Stormy harcolnak egymással.
2x15 A műsor folytatódik Lo Spettacolo Continua The Show Must Go On! / Magic in my Heart
Musa egy koncertet ad a Vörös Forrásban. Reméli hogy sikerül lenyűgöznie szigorú apját és belőle is olyan nagy sztár lehet, mint anyjából. Stormy megjelenik a koncerten és visszavágót akar.
2x16 Hallowinx HalloWinX Hallowinx! / The Fourth Witch
A Winx Gardeniába utazik Halloween alkalmából. Bloom földi ellensége, Mitzy meghívja őket egy buliba, egy rejtélyes helyre. Vajon a boszorkányok legendája tényleg igaz?
2x17 Egységben a boszorkányokkal Gemellaggio con le Streghe Twinning with the Witches / Exchange Students
A Winx tagjai a Felhőtoronyban fognak tanulni, hogy ha feltűnik a Trix, akkor meg tudják akadályozni a kódex egy újabb darabjának megszerzését. De mielőtt a csatára sor kerülne, helyt kell állniuk Griffin óráin, ami nem egyszerű feladat.
2x18 A Felhőtorony szívében Nel Cuore di Torrenuvola In the Heart of Cloud Tower / Heart of Cloud Tower
Bloomnak egyedül kell harcolnia a Trixel, emiatt veszt a csatában és a Trix megszerzi a kódexet. De nem érik be ennyivel, mert a Felhőtornyot át akarják változtatni egy hatalmas szörnnyé.
2x19 Kém az árnyékban La Spia nell'Ombra Spy In The Shadows / Shadows in Bloom
Egy új ellenséggel kell szembeszállnia a Winxnek, mivel Bloom Lord Darkar hatalma alatt gonosszá vált és megtámadta a titkos könyvtárat. Vajon a Winxnek és a pixieknek van esélyük megállítani Bloomot?
2x20 A varázserő visszatér Il Villaggio delle Pixies Pixie Village / The First Charmix
A tündérek és a specialisták a sok harc után kipihenhetik magukat egy mágiamentes helyen. Alfeában Avalont megmérgezik. Livy ezért el akar menni pixiefalvába, hogy onnan szerezzen gyógyszert a professzornak.
2x21 A charmix ereje Il Potere del Charmix Charmix Power / Trouble in Paradise
Icy, Darcy és Stormy csapdába akarják csalni a tündéreket és a specialistákat, ezért megbűvöli az erdőben élő állatokat. A tündérek pedig csak arra tudnak gondolni, hogy mikor szerzik meg a saját charmixukat.
2x22 Veszély Wildlanden Wildland: La Grande Trappola Danger in the Wildlands / Last Resorts
Timmy egy tervvel áll elő, hogy megszabaduljanak az állatoktól és a Trixtől, de Techna nem bízik a fiúban. Icy csapdába ejti Timmyt és Tehnát, és csak a fiún múlik, hogy megmeneküljenek és ezzel visszanyerje szerelme bizalmát.
2x23 Az igazság pillanata Il Memento della Verità Time for Truth / Darkness and Light
A pixiek megbetegednek és csak az élet fája segíthet rajtuk, de a fa is beteg. Flora képes lesz meggyógyítani? Lord Darkar tervére fény derül, és Avalon valós kilétére is.
2x24 Darkar börtöne Prigioniera di Darkar Darkar's Prisoner / Desperately Seeking Bloom
A tündérek készen állnak Bloom megmentésére, akárcsak a specialisták. Brandonra hárul a feladat, hogy segítséget kérjen Downland hercegnőjétől. Bloom pedig Lord Darkar földalatti erődítményében várja a megmentőit.
2x25 Szemtől szembe az ellenséggel Faccia a Faccia con il Nemico Face to Face with the Enemy / Storming Shadowhaunt
A tündérek, specialisták és pixiek összefogva ostromolják Lord Darkar várát, amit árnylények védenek. Darkar az erejét felhasználva ismét gonosszá változtatja Bloomot.
2x26 A főnix előlép Le Ceneri della Fenice The Phoenix Revealed / The Ultimate Power Couple
Bloom, gonoszként, az erejét a mágikus ereklye megszerzésére fordítja. Így csak Musa, Layla, Flora, Techna és Stella száll szembe Lord Darkarral, és lezajlik az utolsó küzdelmük.

Harmadik évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Magyar cím (az angol címből fordítva) Eredeti cím Angol cím
3x01 Hercegnőbál Il Ballo Della Principessa Princess' Ball / The Princess Ball
A lányok épp hazafelé készülődnek a nyári szünetre, amikor kiderül, hogy Stellánk bálja lesz, ahova természetesen elhívja a Winxet és a specialistákat is. Bloommal elindulnak ruhát venni, de egy elég ellenszenves lánycsapatba botlanak… A Trix ezalatt jégbe fagyva landol egy bolygóra, hogy sose juthassanak vissza. A bolygón szörnyek támadnak rájuk, de Valtor megmenti őket, aki hosszú idő óta jégbe volt fagyva.
3x02 Valtor jele Il Marchio Di Valtor Valtor's Mark / Beauty Is A Beast
Minden készen áll Stella báljához, Layla kivételével az összes Winx megérkezik, és Chimera is, akivel Magixban találkoztak. Stella apja, Radius, pedig a partin jelenti be, hogy elveszi Cassandrát, Chimera anyját, aki így a királyi család tagja lesz. Valtor is feltűnik Solariában, hogy erőt gyűjtsön Solaria napjából és emellett odaadja erejét Cassandrának és Chimerának, akik Stellát békává változtatják és az egész bál kudarcba fullad.
3x03 A tündér és a szörnyeteg La Principessa E La Bestia Fairy and the Beast / Pretty Pretty Princess
A lányok egy titkos barlangon keresztül próbálnak meg kijutni a palotából, amin keresztül Stella többször is kiszökött. A barlang azonban teljesen megváltozott, és több veszélyt is rejt magában. Végül sikerül átjutniuk és Alfeában próbálnak meg megoldást találni Stella visszaváltoztatására. Egy hegyen lévő tükröt, az igazság tükrét kell megtalálniuk, ami segíthet Stellán, de a tükör őrei megtámadják őket.
3x04 Az igazság tükre Lo Specchio Della Verità The Mirror of Truth / Mirror of Truth
Nagy nehezen sikerül a csapatnak bejutnia a barlangba, de mielőtt megtörhetnék az átkot, meg kell fejteniük egy rejtvény. Stella megoldja a rejtvényt és így visszaváltozik önmagává. Így aztán el is kezdődik a rövid szünetük, ami után visszatérve Alfeába, találkoznak az újonc boszorkányokkal. Layla azonban nem érzi jól magát, elzárkózik a többiektől és csak később árulja el a többieknek, hogy bolygóját, Androst megtámadta Valtor, és úgy tűnik az ő bolygója is Domino sorsára jut.
3x05 A félelem tengere Il Mare Della Paura The Sea of Fear / Mission To Tides
A lányok úgy döntenek, hogy Androsra utaznak, hogy segítsenek Laylának. Stella azonban nem tart velük, mert ő arra próbál választ találni, hogy az apja miért fordult ellene, ezért ő Solarisra készül. Az utazás előtt viszont ki kell találniuk valamit, hogy ne kelljen az iskolában maradniuk, így aztán betegnek tettetik magukat. Androson a Winx megismeri Valtor hatalmát és újra harcolnak a Trixel is.
3x06 Layla választása La Scelta Di Aisha Layla's Choice / The Mermaid Queen
Stella Alfeában továbbra is próbálja fedezni a lányokat, de aztán kiderül, hogy Solarison az apja Chimerát nevezte ki hercegnőnek, és ezzel Stella helyére került. Emiatt Stella el akar menni a bolygójára, Piffet változtatja önmagává, aki miatt bajba kerülnek. Ezalatt Androson egy sellőnek próbálnak segíteni, akinek az anyját Valtor tartja fogságban. Sikerül megszökniük, de a nő súlyosan megsérül. Layla feláldozza magát, hogy meggyógyuljon a sellő, de így ő nem tudja visszanyerni a látását, de megszerzi a végső tündéralakját, az enchantixot.
3x07 A Fény Társasága La Compagnia Della Luce The Company of Light / Royal Behavior
A Winx visszatér Alfeába, hogy meggyógyítsák Laylát, de az enchantixnak köszönhetően egyedül is képes a látását visszaszerezni. Faragonda egy védőpajzsot varázsol az iskola köré, amin engedély nélkül senki sem mehet át. Griselda a szökésük miatt azzal bünteti a lányokat, hogy rendbe kell rakniuk a könyvtárat. Miután nagy nehezen teljesítik a feladatot engedélyt kapnak, hogy elmehessenek Eraklyonba, ahol millenniumi ünnepségeket tartanak. Bloom életének egy újabb titkára is fény derül. Valtor Diasprot környékezi meg és ad neki egy bájitalt, amivel félreállíthatja Bloomot az útjából.
3x08 Elárulva Una Sleale Avversaria Disloyal Adversary / Dark Sky
Eraklyonban elkezdődik az ünnepség. Sky és Bloom táncolják az első táncot, minden jól alakul egészen addig, amíg Diaspro meg nem itatja a varázsitalt Sky-al, aki így eljegyzi a bálon, és ezzel összetöri Bloom szívét. A lányoknak menekülniük kell, akárcsak Stella bulijáról. Bloom hiába próbál beszélni Skyal, az ő szemében boszorkánynak tűnik a lány. Cassandra és Chimera is menekülnek a bálról, hátrahagyva Radiust, akit így lánya, Stella ment meg az élete árán és jutalma az enchantixa lesz.
3x09 A szív és a kard Il Cuore E La Spada The Heart And The Sword / Operation Boyfriend Rescue
Bloom teljesen le van törve Sky miatt, a Winx se tudja felvidítani. Faragonda, hogy megóvja az iskolát, egy erős pajzsot rak Alfea köré, és a szülők akarata ellenére nem rúgja ki Bloomot az iskolából, Bloom mégis otthagyja egy időre az iskolát. Gardeniában meglátogatja Stella, és meggyőzi, hogy menjenek vissza és mentsék meg Sky-t. Rájönnek, hogy Valtor irányítása alatt áll, és Stella a tündérpornak köszönhetően megmentik. Layla visszatér Androsból, ahol a szülei egy Nabu nevű fiúhoz akarják hozzáadni.
3x10 Alfea ostrom alatt Alfea Sotto Assedio Alfea Under Siege / Attack of the Zombie Witches
Valtor szarvasnak álcázva magát bejut a Felhőtoronyba, ahol legyőzi Griffint. A boszorkányokat pedig megszállja és Alfeára küldi őket. A mágikus pajzs nem tart ki, ezért Valtor bejut az iskolába, elviszi onnan Faragondát és harcolni kezdenek. A Trixnek sikerül bejutnia az épületbe, és elfogják Galateát, aki Musa bolygójának hercegnője. A lány elvezeti őket a mágikus tekercsekhez, de mivel nem sikerül megszerezniük, felgyújtják a könyvtárat. Galatea próbálja megmenteni a tekercset, de csapdába esik. Musa segít rajta, így megszerzi a saját enchantixát és megmenteni a könyvtárat és Galateát.
3x11 Csapda tündéreknek Trappola Per Fate A Trap for Fairies / Missing in Action
A Winx Faragonda után nyomoz a pixiekkel. Meg is találják a csata helyszínét, ahol Flora a fáktól kap segítséget. Valtor nyomai a Felhőtornyba vezetnek, így a tündérek oda mennek, míg a pixiek nyomokat keresnek, hogy megtudják, mi történt Faragondával. A Felhőtoronyban mindenki Valtor oldalára állt a varázslatának köszönhetően, de a tündéreknek sikerül kijutniuk az iskolából, és azt is megtudják, hogy Faragondát egy tölgyfába zárták. Sajnos azonban nem tudják, hogy hogy szabadítsák ki az igazgatónőt a fából.
3x12 A fekete fűz könnye Le Lacrime Del Salice Nero The Black Willow's Tears / Tears From the Black Willow
A lányok Flora bolygójára, Linpheára utaznak, ahol megismerkednek Flora húgával, Miele-vel, aki elkíséri őket a Fák városába. Ott megtudják, hogy Faragondán csak a fekete fűz könnye segíthet, amit egy barlangban találnak egy vízesés mögött, ahol felfelé folyik a víz. Így aztán elmennek megkeresni a fát, de a Trix megint útjukba áll. Miele beleesik a vízbe, Flora utána ugrik, és megmenti, és ezzel sikerül megszereznie az enchantixát. A lányok megszerzik a vizet, és visszaváltoztatják Faragondát. Eközben valaki a fák közül Laylat figyeli.
3x13 Az utolsó szárnycsapás Un Ultimo Battito D'ali One Last Fluttering of Wings / Point of No Return
Újabb hírek jönnek Androsról, ahol ismét nagy a gond. Mikor Valtor megszökött, nem zárta be a portált maga után, ezért most aktiválódott, és az egész bolygót készül elnyelni. A Winx ezért odautazik, hogy segítsenek. Az enchantix erejükkel felszabadítják a sellőket Valtor átka alól. Már majdnem bezárják a portált, mikor a varázslatot tartalmazó tekercset elvesztik, így csak magukra számíthatnak. Technának sikerül belépnie a portálba, és belülről bezárnia, és mivel feláldozta magát egy másik bolygóért, megszerzi az enchantixát, viszont bennreked a portálban.
3x14 Őrjöngés Furia! Fury! / Pay Back
Mindenki ki van borulva Techna halála miatt, ezért bosszút akarnak állni Valtoron, szóval a Felhőtoronyba mennek. Ott Valtor egy átkot szórt Stormyra, aki jó lett, és megmondja a lányoknak, hogy hol lehet Valtor. Míg Stella és Layla Griffint próbálják kiszabadítani, addig Flora, Bloom és Musa Valtorral harcol. Musát és Florát az új erejével könnyen legyőzi, Bloomot azonban nem bántja, hanem elmondja neki, hogy ő végzett a szüleivel. Bloom a haragja miatt a legerősebb varázslatát küldi rá, de Valtor lefagyasztja. A lányoknak sikerül kiszabadítaniuk, míg az igazgatók lefoglalják Valtort. Bloom még több erőt akar gyűjteni, ezért Faragonda Pyrosba küldi.
3x15 A sárkányok szigete L'isola Dei Draghi The Island of Dragons / The Island of Dragons
Míg Alfeában mindenki Bloom miatt aggódik, addig a Vörös Forrásban Timmy arról akarja meggyőzni a többi specialistát, hogy meg tudja találni Technát, azonban csak Sky segít neki. Később a lányok is átmennek, hogy segítsenek Timmynek kifejezni, hogy mit érez Techna iránt, ami sikerül is neki végül, de nem járnak sikerrel. Már feladják a reményt, Timmy Technára gondolva alszik el, és a lány ekkor tud velük kapcsolatba lépni, de nem hallja senki. Ezalatt Bloom Pyrosban legyőz pár sárkányt, majd lezuhan egy lyukba, ahol egy kedves sárkánnyal, Buddyval találkozik, aki segít neki igazi sárkánnyá válni. Majd később kiderül, hogy a sárkány valójában Bloomé, és ezzel megtalálta a saját sárkányát. Eközben Valtor elrabol egy hatalmas erőt, amit Darcynak ad, s őt nevezi ki a Trix főnökének.
3x16 A hamuból Dalle Ceneri From The Ashes / The Power Within
Timmy megtalálja Techna üzenetét,és a helyét is azonosítani tudja, így aztán a Winx, Timmy, Brandon és Helia útnak indulnak az Omega Dimenzióba. Miután megérkeznek, megtalálják az üzenetküldő gépet, de Technát nem, viszont ellenséges lényekkel is meg kell küzdeniük. A Winx lányok egy szakadékba zuhannak, a specialistákat pedig kövekkel dobálják. Bloom még mindig Pyroson van, ahol egy hatalmas sárkány elől menekül, aztán leesik egy árokba, de az utolsó pillanatban megmentik. Maia, a megmentő segít Bloomnak, hogy erősebb legyen. Így mikor a Trix megérkezik legyőzi őket, mert miközben Valtorra gondol megkapja az enchantixát.
3x17 A kígyó barlangjában Nella Tana Del Serpente In The Snake's Lair / The Omega Mission
Bloom visszaérkezik Alfeába, ahol nem találja a Winxet. Faragondától engedélyt kap, hogy a többiek után menjen és Sky is elkíséri, akivel kibékülnek. Sikerül eljutniuk az Omega Dimenzióba, ahol a specialisták egy börtönben ragadtak, a Winxet pedig egy kígyó tartja csapdában. Bloomnak és Skynak sikerül megtalálnia Technát, aki túlélte a mostoha körülményeket. Kiszabadítják a fiúkat, akikre később rátámadnak az ott élő emberek. A lányok odacsalják a kígyót, és így sikerül elszökniük. Visszaérve Alfeába pizsamapartit tartanak, most hogy a Winx újra együtt van.
3x18 Valtor doboza Lo Scrigno Di Valtor Valtor's Box / Day at the Museum
A Winx Club az iskolában külön órára megy, mivel már megkapták az enchantixukat. Le kell győzniük szörnyeket, de Bloom a támadás után visszaváltozik, és majdnem lezuhan. Az ő enchantixa nagyon gyenge, hiszen ő nem önfeláldozással szerezte meg. A specialisták ezalatt a Felhő toronyba állítják vissza a rendet, Valtor pedig eltűnik. A titokzatos fiú, aki Layla után nyomoz lelepleződik, a neve Ophir. Magixban Valtor csapdába csalja a múzeum őreit és közben meg akar szerezni egy dobozt. Bloomnak lenne ereje csak megállítani, de az enchantixa nem elég erős, így hagyják, hogy Valtor elmeneküljön.
3x19 Az utolsó pillanatban All'Ultimo Minuto At The Last Moment / Biker Chick Wedding Crashers
Eljött Stella apja, Radius, és Cassandra esküvőjének napja, ezért Stella oda akar utazni, hogy megállítsa. De Radius, Valtor varázslatának köszönhetően, kitiltja lányát az esküvőről, így a lányoknak be kell lopózniuk. A specialisták segítségével megtanulnak motorozni, és így sikerül is bejutniuk. Megpróbálják megakadályozni az esküvőt, de az őrök megállítják őket. Stella egyedül kénytelen apja után menni, és a tündérporának köszönhetően megszabadítja Radiust az átoktól, aki börtönbe záratja Cassandrát és Chimerát.
3x20 A pixiek küldetése La Carica Delle Pixie The Pixie's Charge / Little Big Shots
Miközben a Winx küldetésen van, addig a pixieknek kell vigyázniuk Alfeára. Ők is menni akarnak, de a tündérek szerint ők túl kicsik egy ilyen akcióhoz. De nekik is el kell menniük, mert két másik pixiet a Trix akar elfogni, hogy eljussanak a faluba. Emiatt egymás ellen fordulnak és külön-külön akarják elfogni a pixieket, hogy Valtor őket válassza. Livy elvezeti az alfeai pixiet a Trixhez, és sikerül legyőzniük őket. Mikor a Winx visszatér Alfeába, teljesen ledöbbennek, mikor mindenki a pixieket ünnepli.
3x21 A Vörös Torony La Torre Rossa The Red Tower / The Golden Kingdom
A Winxnek van egy terve, hogy hogy állítsák meg Valtort, így elutaznak a Vörös Toronyhoz. Az út azonban nem zökkenőmentes. Először is Layla megtalálja Ophirt a fedélzeten, akit be akar zárni egy cellába, de ő is bennreked, viszont jól kijönnek egymással. Aztán mielőtt elérnének egy veszélyes helyre, Flora üzenetet küld Heliának, amin úgy látszik, mintha Musa megcsókolná Ophirt, és ezt Riven is látja, így a többiek után megy. A pixiek segítségével megtalálják a Vörs Tornyot, de ők nem mehetnek közelebb, így a csapat pixiek nélkül marad. Kentaurok támadnak rájuk, de Ophir segítségével megmenekülnek.
3x22 A kristály labirintus Il Labirinto Di Cristallo The Crystal Labyrinth / The Crystal Labyrinth
A Winx tagjai kicsikké változnak, hogy átmehessenek a kapun, de Bloom nem tud átváltozni, íy ő a fiúkkal marad kint. A lányok közül csak Techna, Musa és Stella léphet be a Kristály Labirintusba, amiből, ha kijutnak, megkapják a kristályokat, amivel legyőzhetik Valtort. Ehhez azonban fel kell adniuk valamit: Techna az érzéseit, Stella a szépségét adja fel, míg Musa az anyját hagyja ott. Kijutnak a labirintusból, és megkapják a kristályokat. Az ajtó másik oldalán labdáznak a többiek, de aztán megjelenik a Trix és már majdnem legyőzi Bloomékat, de ekkor visszatér a többi tündér, és legyőzik a Trixet.
3x23 A varázslók kihívása La Sfida Dei Maghi The Wizard's Challenge / The Wizard's Challenge
Valtor ráveszi az igazgatókat, Faragondát, Griffint és Saladint, hogy harcoljanak ellene. Viszont egy illúzióvarázslattal egymás ellen fordítja a tanárokat, ő pedig eltűnik. A csatát mindenki látja,a lányok is, de Bloom érzi, hogy Valtor az iskola felé tart, és igaza is van, mert a varázsló könnyen át jut a legyengült falon. Az iskolában harcolnak a lányok vele, aztán Bloom a kristályokat akarja használni ellene. Valtor azonban megállítja, azt mondja neki, hogy Bloom szülei benne élnek, és ha őt megöli, őket is, ezért Bloom menekülni hagyja. Ophir elmondja Laylának, hogy ő valójában Nabu.
3x24 A boszik meglepetése La Rivelazione Delle Streghe Witches' Revelation / The Witches' Crypt
Bloomot rémálmok gyötrik a szülei miatt és amiatt, hogy Valtor vajon igazat mondott-e neki róluk. Ezért megkéri Faragondát, hogy segítsen neki, ehhez azonban meg kell idézniük a három ősboszorkányt. Kapcsolatot létesíteni velük viszont csak a Felhőtoronyban tudnak, így odautaznak. Megtörik Valtor illúzióvarázslatát, amivel elrejtette az iskolát, és így könnyen bejutnak. A lányok a megerősödött Trix ellen harcolnak, akik disechantix varázslatot kaptak Valtortól, Bloom pedig megtudja az igazat, hogy a szülei még mindig élnek, nincsenek Valtorba zárva, de azt nem árulják el a boszorkányok, hogy hol találhatja meg őket.
3x25 Varázslódüh L'Ira Dello Stregone Wizard's Anger / The Spell of the Elements
A Trix nem bízik meg Valtorban, a kudarca miatt, ezért a boszorkánymester bizonyítani akar; felhasználja a négy őselemet, Alfea elpusztításához, s tüzet idéz, ami égetni kezdi Magix-ot. A Winx megtámadja Valtort, s megpróbálják elvenni tőle az elemeket, hogy ne tudja elpusztítani a mágikus dimenziót. A Trix faképnél hagyja a boszorkánymestert, akit a Winx győzedelmesen legyőzött. A négy őselemet a Winx visszaadja a bolygóknak, így Valtor varázslatai, eltűnnek Magix-ról, Solária-ról, s Androsról is. A Trix megbánta, hogy ott hagyta Valtort, mert az Andros bolygón elkapják őket, s vissza viszik őket a Kiskőkolostorba. Alfeában nagy az örvendezés, de Bloom úgy érzi nem sikerült elpusztítaniuk Valtort.
3x26 Egy új kezdet Un Nuovo Inizio A New Beginning / Fire and Flame
Layla és Flora visszaállítják a rendet az erdőben, újra kinőnek a fák, visszatérnek az állatok. Bloom azonban még mindig úgy érzi, hogy Valtor él. Nem is téved, mert Valtor megtámadja és fogságba ejti a specialistákat. Heliaval üzen a lányoknak, akik Nabuval együtt indulnak Valtor után, aki Androson bújt el. A lányok megmentik szerelmüket, akik valójában Valtor teremtményei, de Bloomnak sikerül megállítania őket. Valtor erősebb lett, mint legutóbb, ezért Bloomnak belülről kell megölnie Valtort a sárkány tüzének segítségével. Sikerül is neki, és így végre örökre megszabadultak tőle. Bloomra egy új küldetés vár, hogy megtalálja a szüleit.

Negyedik évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Magyar cím Eredeti cím Angol cím
4x01 A tündérvadászok I cacciatori di fate Fairly Hounters/Wizards of the Black Circle
Miután a Winx legyőzte Valtort az Alfeában népszerűek lettek. Mikor bemennek a szobájukba 5 új lánnyal találkoznak kik kezdő tündérek.Kis összetűzésbe keverednek.Éjjel egy új ellenség jelenik meg az iskolába a Fekete Kör Varázslói.
4x02 Az élet fája L'albero della vita The Tree of Life/Fear in Pixie Village
A lányok megtudják hogy a varázslók ellopták a mágiát a Földről és ezért meg kell keresni az utolsó földi tündért.Elmennek Pixi falvába de mielőtt elmehettek volna meg kell küzdeniük egy szörnyeteggel és a pixik nyomtalanul eltűnnek, majd a lányok beleugranak az Élet fájába ami a Földre varázsolja őket.
4x03 Az utolsó tündér a Földön L´ultima fata della terra Last fairly on Earth/Winx on Earth
Miután a Winx megérkezett Gardeniába Bloom nevelőszülei segítenek neki egy boltot nyitni aminek a Love&Pets nevet adja meg, miután a plüss állatokat tündéri repülő állatkákká változtatta át.
4x04 Love & Pet Szerelem & kisállatkák Love & Pet/Magic Pets
Lassacskán elterjed a híre a repülő kisállatokról így a Winx boltja híres lesz és így a mágia létezését is terjesztik vele. colspan="3" Mitzi jelen

Ötödik évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]