2010-es VIVA Comet-díjkiosztó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

2010. június 17-én került megrendezésre a jubileumi 10. VIVA Comet a budapesti Syma Csarnokban. A díjátadói műsorvezetői a 2009-es évhez hasonlóan a csatorna három aktuális műsorvezetője, Ada, Ben, Zola voltak. Az esemény érdekessége a jubileum mellett az volt, hogy először a VIVA TV is közvetítette élőben.

A jelölteket egy sajtótájékoztató keretein belül 2010. május 4-én hirdették ki, hogy kiket jelöltek az öt kategóriában. A legtöbb jelölést (2) a BNF, Hien, Lola, Noémi Virág és SP. 2010. május 18-án derült ki, hogy a Comet életműdíját, a Magyar Könnyűzenéért díjat a Neoton Família kapta.

Az eddigi évekhez hasonlóan a Legjobb férfi előadó, Legjobb női előadó és Legjobb együttes kategóriában a közönség döntött a díjazottakról SMS-szavazatok formájában, de idén a Legjobb új előadó sorsáról is a nézők dönthettek. A Legjobb videóklip és a Magyar Könnyűzenéért kategóriákban a VIVA Televízió döntött.

Jelöltek és díjazottak[szerkesztés]

Legjobb férfi előadó[szerkesztés]

SP

Legjobb női előadó[szerkesztés]

Barbee

Legjobb együttes[szerkesztés]

Anti Fitness Club

Legjobb új előadó[szerkesztés]

BNF

Legjobb videóklip[szerkesztés]

HienTúl szép (Rendező(k)
Bajkov Valentin, Nánási Pál)

Fellépők[szerkesztés]

Díjátadók[szerkesztés]

Érdekességek[szerkesztés]

Amellett, hogy a VIVA Comet-et idén először közvetítette a VIVA TV, a külföldi díjátadókhoz hasonlóan egy órával a műsor kezdete előtt már a vörös szőnyeges bevonulást elkezdték közvetíteni, melynek során Debreczeni Zita kérdezte a vendégeket és a jelölteket az estéről. A Comet utáni afterparty is műsorvezetőt kapott Cozombolis személyében, így az estének öt műsorvezetője volt.

Az eddig megrendezett VIVA Cometeken minden évben fellépett legalább egy külföldi sztár és ez idén sem volt másképp. A jubileumi díjkiosztón a világhírű német formáció a Cascada lépett fel, akik három világszerte ismert slágerüket (Pyromania, Everytime We Touch, Evacuate The Dancefloor) adták elő. Emellett az együttes énekesnője, Natalie Horler adta át az Anti Fitness Clubnak a legjobb együttesnek járó Comet Gömböt.

Az est talán legnagyobb visszhangja egy másik világsztár megjelenése a díjátadón egy videóüzenet formájában. A kanadai tinisztár, Justin Bieber köszöntötte a VIVA Comet nézőit és elmondása szerint nagyon sajnálta, hogy nem tudott ott lenni.

Források[szerkesztés]