Ütős Ötös

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ütős ötös
(Family Feud)

MűsorvezetőTill Attila

Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Évadok1
Epizódok25
Gyártás
GyártóCLT-UFA SA
Sugárzás
Eredeti adó
Eredeti sugárzás2023. április 3.2023. május 5.
Státuszvége
SablonWikidataSegítség

Az Ütős ötös egy családi vetélkedő, amely az amerikai Family Feud cimű műsoron alapszik.

A műsor 2023. április 3-án indult a TV2-n Till Attila vezetésével.

Története[szerkesztés]

2022. október 20-án Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója, a Big Picture konferencián bejelentette, hogy hamarosan egy családi vetélkedőt indít a csatorna, és ebből a hírből derült ki az is, hogy eredetileg a műsorvezető Stohl András lett volna.[1] 2023. március 3-án Fischer Gábor a SorozatWiki Podcast-ban bejelentette, hogy a műsor magyar cime "Ütős ötös" lett. A műsor indulási időpontját 2023. március 16-án jelentették be.[2]

A műsor menete[szerkesztés]

A műsorban két, 5 fős csapat küzd a győzelemért. A kérdések nem klasszikus kvíz kérdések, nem tudásalapúak, a játékosoknak inkább arra kell ráérezniük, hogy gondolkodnak az emberek. A készítők közvéleménykutató cég segítségével, 100 főre levetített „mini Magyarországot”, egy reprezentatív mintát hoztak létre. A megkérdezetteknek ugyanazokat a kérdéseket tették fel, a játékosok feladata pedig az, hogy kitalálják mik lehettek a leggyakoribb válaszok. A játék 5 szakaszból áll, ám a mindent eldöntő utolsó fordulóba, vagyis a végjátékba csupán egy csapat juthat be. Esélyt kapva, hogy megszerezze akár a maximális nyereményt, a 10 millió forintot. Az Ütős Ötös attól is roppant érdekes, hogy a közeli hozzátartozóknak köszönhetően olyan történetek is előkerülnek a hírességekről, amelyeken még ők maguk is meglepődnek és jót derülnek.

Epizódok[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adó
ÉvadbemutatóÉvadzáró
1.252023. április 3.2023. május 5.

Források[szerkesztés]

  1. Dalma, Szabó: RTL-es gyártócég készít új vetélkedőt a TV2 Csoportnak (magyar nyelven). SorozatWiki, 2022. október 20. (Hozzáférés: 2024. február 17.)
  2. SorozatWiki: Bejelentették, hogy mikor indul a TV2 vadonatúj vetélkedője és ki lesz a műsorvezetője (magyar nyelven). SorozatWiki, 2023. március 16. (Hozzáférés: 2024. február 17.)