Ördögűzés Molly Hartley üdvéért

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ördögűzés Molly Hartley üdvéért
(The Exorcism of Molly Hartley)
2015-ös amerikai film
RendezőSteven R. Monroe
MűfajSatanic film
FőszerepbenSarah Lind
Devon Sawa
Gina Holden
Peter MacNeill
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő96 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
  • 20th Century Studios Home Entertainment
  • Netflix
Bemutató2015. október 9.
Kronológia
ElőzőThe Haunting of Molly Hartley
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Ördögűzés Molly Hartley üdvéért (eredeti cím: The Exorcism of Molly Hartley) 2015-ös amerikai természetfeletti horrorfilm, amelyet Steven R. Monroe rendezett Matt Venne forgatókönyve alapján. A film a Molly Hartley kísértése (2008) című film folytatása. A film 2015. október 9-én jelent meg Digital HD-n, 2015. október 20-án pedig Blu-ray-en.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

Molly Hartley felnőtt, de a benne lakozó szentségtelen démon tovább él. Hat évvel a középiskola elvégzése után – és miután kiderül, hogy egy titkos paktum az ördöghöz rendelte a lelkét – Mollyt gyilkossággal gyanúsítják, és egy elmegyógyintézetbe zárják, ahol természetfeletti pusztítást végez a személyzet és a betegek között. Egyetlen reménye az ördögűzés, amit egy lefokozott pap végez, aki megpróbálja megváltani magát és megmenteni Molly életét, mielőtt a szörnyű „átváltozás” befejeződne.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Molly Hartley Sarah Lind Pálmai Anna
John Barrow atya Devon Sawa Papp Dániel
Dr. Laurie Hawthorn Gina Holden Solecki Janka
Chaplain Henry Davies Peter MacNeill Harsányi Gábor

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a The Exorcism of Molly Hartley című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. MrDisgusting: The Exorcism of Molly Hartley, which arrives on Digital HD October 9. Bloody Disgusting, 2015. augusztus 6. (Hozzáférés: 2016. július 23.)

További információk[szerkesztés]