Ziva David

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Ziva David
NCIS-szereplő
Ziva a Shalom (4x01) című epizódban
Ziva a Shalom (4x01) című epizódban
Megjelenési információk
Első megjelenése Öld meg Ari-t! (3x01)
Utolsó megjelenése Múlt, jelen és jövő (11x02)
Megszemélyesítője Cote de Pablo
Ziva David adatai
Neme
Foglalkozása Moszad-összekötő tiszt

Ziva David az NCIS című filmsorozat szereplője, a négy főszereplő egyike, akit Cote de Pablo alakít. Magyar hangja: Pikali Gerda.

Ziva izraeli születésű, Ari Haswari féltestvére. Amikor választania kell, lelövi Arit, megmentve ezzel Gibbs életét. Ziva, félvén apja bosszújától, kérvényezi felvételét az NCIS-hez mint Moszad-összekötő tiszt. Gibbs látszólag mindent megtesz, hogy megnehezítse a lány beilleszkedését, de valójában első munkanapjától fogva megbízik benne, sőt, megígéri, hogy titokban tartja Ari halálának körülményeit. A csapat többi tagja is hamar megkedveli őt, egyedül Abby tart távolságot hosszabb ideig. Zivának vizuális memóriája van, aminek jó hasznát veszik a nyomozásokban. Életveszélyesen vezet, senki nem ül be mellé önszántából a kocsiba. Hét nyelvet beszél (héber, arab, angol, francia, német, olasz, orosz), ezért néha nem találja a megfelelő szavakat, amin Tony és McGee sokszor viccelődnek. Mindig készségesen áll Gibbs rendelkezésére, ha "nem hivatalosan" kell információt szereznie a gyanúsítottaktól, szívesen alkalmazza rajtuk az Izraelben tanult vallatótechnikáit. Mindig kimondja, amit gondol, még feletteseinek is. Érzelmeit azonban nehezen és ritkán fejezi ki, mivel a múltban többször is kihasználták, és retteg attól, hogy ez újra megtörténik. Ziva feltétlen hűséget mutat az NCIS igazgatója, Jen felé, és mindenkori partnere felé.

Kapcsolata Tonyval[szerkesztés]

Anthony (Tony) DiNozzo megformálója Michael Weatherly. A két karaktert a rajongók egyszerűen úgy nevezik, hogy „Tiva” (Tony és Ziva). A karakterek közötti flört és érdeklődés felkeltette a nézők figyelmét. 2010-ben az amerikai tv-műsorújság beszámolt róla, hogy sok néző már-már megszállottja lett a Tony és munkatársa, Ziva közti romantikus feszültségnek.