Ziva David

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ziva David
NCIS-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenéseÖld meg Ari-t! (3x01)
Utolsó megjelenéseA nyoma vesztett (17x11)
MegszemélyesítőjeCote de Pablo
Ziva David adatai
Neme
FoglalkozásaMoszad-összekötő tiszt

Ziva David az NCIS című filmsorozat szereplője, a négy főszereplő egyike, akit Cote de Pablo alakít. Magyar hangja: Pikali Gerda.

Ziva izraeli születésű, Ari Haswari féltestvére. Amikor választania kell, lelövi Arit, megmentve ezzel Gibbs életét. Ziva, félvén apja bosszújától, kérvényezi felvételét az NCIS-hez mint Moszad-összekötő tiszt. Gibbs látszólag mindent megtesz, hogy megnehezítse a lány beilleszkedését, de az első munkanapjától fogva megbízik benne, sőt, megígéri, hogy titokban tartja Ari halálának körülményeit. A csapat többi tagja is hamar megkedveli őt, egyedül Abby tart távolságot hosszabb ideig. Zivának vizuális memóriája van, aminek jó hasznát veszik a nyomozásokban. Életveszélyesen vezet, senki nem ül be mellé önszántából a kocsiba. Hét nyelvet beszél (héber, arab, angol, francia, német, olasz, orosz), ezért néha nem találja a megfelelő szavakat, amin Tony és McGee sokszor viccelődnek. Mindig készségesen áll Gibbs rendelkezésére, ha "nem hivatalosan" kell információt szereznie a gyanúsítottaktól, szívesen alkalmazza rajtuk az Izraelben tanult vallatótechnikáit. Mindig kimondja, amit gondol, még feletteseinek is. Érzelmeit azonban nehezen és ritkán fejezi ki, mivel a múltban többször is kihasználták, és retteg attól, hogy ez újra megtörténik. Ziva feltétlen hűséget mutat az NCIS igazgatója, Jen felé, és mindenkori partnere felé. Apja halála után visszatér Izraelbe.

Kapcsolata Tonyval[szerkesztés]

Anthony (Tony) DiNozzo megformálója Michael Weatherly. A két karaktert a rajongók egyszerűen úgy nevezik, hogy „Tiva” (Tony és Ziva).[forrás?] A karakterek közötti flört és érdeklődés felkeltette a nézők figyelmét. 2010-ben az amerikai tv-műsorújság beszámolt róla, hogy sok néző már-már megszállottja lett a Tony és munkatársa, Ziva közti romantikus feszültségnek. A 13. évad végén Ziva egy robbanás áldozata lett és kiderül, hogy született egy gyereke Tony-val, akiről Tony csak akkor szerzett tudomást.