Xindi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A xindik öt fajból álló faj a Star Trek-univerzumban.A xindi valójában öt különböző értelmes fajból áll, mindegyikük különböző bolygón jött létre. Az ötök komplex kapcsolatot építettek ki egymás között, amelyben a szövetségek folyamatosan változnak. Nem ismeretlenek a két vagy több faj közti háborúk sem, és az egyik ilyen elpuszította a xindi anyavilágot is, valamint a hatodik fajt, a madárszerűeket.


Vízi xindik: A vízi xindik visszahúzódók és hagyják hogy más döntsön. Fókaszerű lények.A vízi-xindik azon kevés ismert fajok egyike, amelyek jobban érzik magukat a víz alatt, mint a szárazföldon.


Rovar: Nagyjából 1,9 m magas hangyákhoz hasonlítanak. Elégé agresszívak. Egyike azon csoportnak, amelyik erőltette a Föld elleni támadást. A rovarok csak kb. 12 évig élnek. Nemnélküliek, minden rovar képes tojást rakni. A tojásoknak szokatlan védelmi mechanizmusuk van: olyan anyagot szórnak ki, amely egy képes megfertőzni egy közeli személyt, akiben erős ösztön alakul ki, hogy megvédje a tojásokat.

Főemlősök: Bizonyára fán élő emlősből fejlődtek ki.A leginkább humanoid xindik. A főemlősök kevésbé agresszívak, mint a többiek, de ezen felül jóval ravaszab és körmönfontabb a természetük. Ők is az emberiség elleni támadás pártogói.

Hüllők: A rovarokhoz hasonlóan igen agresszívak. Arcuk zöld, erről lehet igazán felismerni őket. Igen hajlamosak a xenofóbiáig terjedő paranoiára. A hüllők és a rovarok puszították el a xindi anyabolygót, végetvetve a száz évig tartó háborúnak.

Lajhárszerűek: Talán a legbékésebb faj a xindik közül. Általában bölcsek.A lajhárszerű az egyik legemberibb faja a xindiknek. Közülük néhányan az emberek szövetségese lett, és igyekeztek végetvetni az emberek és a xindik közti ellenségeskedésnek.