Wikipédia:Vandálszűrő

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A vandálszűrő lehetővé teszi a szerkesztések és egyéb akciók (átnevezés, regisztrálás) automatikus szűrését és a szűrőfeltételeknek megfelelő szerkesztéseknél különféle ellenintézkedések foganatosítását. Konfigurálni az adminisztrátorok tudják. Amíg ez az oldal el nem készül, az en:Wikipedia:Edit filter lapon találsz róla bővebb ismertetőt.

Üzenetek

Esemény Üzenet forrása Üzenet kinézete
Figyelmeztetés (ha nem létezik a specifikusabb MediaWiki:Abusefilter-warning-<szűrő neve> üzenet) MediaWiki:Abusefilter-warning

Figyelmeztetés: ez a művelet károsnak lett minősítve. A nem építő jellegű szerkesztések gyorsan vissza lesznek vonva, a többszörös ilyen jellegű szerkesztés a felhasználói fiók vagy a számítógép blokkolását vonja maga után. Ha biztos vagy benne, hogy a szerkesztésed építő jellegű, kattints az Elküld gombra a megerősítéshez. A visszaélési szabály rövid leírása, amelynek az általad végzett művelet megfelelt:

$1
Szerkesztés megakadályozása MediaWiki:Abusefilter-disallowed

Az általad végzett műveletet egy automatikus szűrő károsnak találta, és megakadályozta. A szabály leírása, amelyen a művelet fennakadt:

$1

Ha úgy gondolod, hogy a szűrő hibásan működik, jelezd az adminisztrátoroknak.

Szerkesztő blokkolása MediaWiki:Abusefilter-blocked

Az általad végzett műveletet egy automatikus szűrő károsnak találta, és felfüggesztette a szerkesztési jogaidat. A szabály leírása, amin a művelet fennakadt:

$1

Ha úgy gondolod, hogy a szűrő hibásan működik, jelezd az adminisztrátoroknak.

Szerkesztő eltávolítása egy csoportból MediaWiki:Abusefilter-degrouped Ez a művelet automatikusan károsnak lett minősítve, ezért nem engedélyezzük. Mivel a felhasználói fiókodat valószínűleg ártó szándékkal használják, az összes szerkesztési jogodat felfüggesztettük.

Ha szerinted ez egy rendszerhiba eredménye volt, akkor lépj kapcsolatba egy bürokratával és magyarázd el neki, hogy mi történt. A bürokrata eldöntheti, hogy visszaállítsa-e a korábbi jogaidat. A visszaélési szabály rövid leírása, amelynek az általad végzett művelet megfelelt: $1

Csoportba való automatikus felvétel (pl. 4 nap után autoconfirmed) megakadályozása MediaWiki:Abusefilter-autopromote-blocked Ez a művelet automatikusan károsnak lett minősítve, így nem hajtható végre.

Biztonsági okokból bizonyos jogaidat visszavontuk. A visszaélési szabály rövid leírása, amelynek az általad végzett művelet megfelelt: $1

Specifikus figyelmeztetések listája