Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2023-06-10

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

eurok centek[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy melyek azok 1-2 eurosok eurocentek amelyek tőbbet érnek a saját értéküknél itthon és külfőldőn.Szeretném vidos megkülőnbőztető jellegü
--145.236.155.242 (vita) 2023. június 10., 12:36 (CEST)[válasz]


Természetesen! Az alábbiakban felsorolok néhány olyan 1-2 eurocent érmét, amelyek népszerűek vagy különlegesek lehetnek, és többet érhetnek, mint az eredeti értékük.

  1. San Marino 1 eurocent: A San Marino 1 eurocent érme különösen keresett lehet a numizmatikusok körében, mivel San Marino egy kis szuverén állam, és érméinek gyártása viszonylag alacsony. Ennek eredményeként ezek az érmék gyakran értékesebbek lehetnek, mint a saját értékük.
  2. Monacói 1 eurocent: Hasonlóan a San Marino érméihez, a Monacói 1 eurocent is ritka és értékes lehet a gyártási számuk és a Monacói Hercegség kis mérete miatt.

Fontos megjegyezni, hogy az érmék értéke függ a numizmatikai piac aktuális állapotától, a ritkaságuktól, a minőségüktől és más tényezőktől. Emiatt az érmék értéke idővel változhat, és ezért érdemes figyelni az aktuális numizmatikai árakat és értékeléseket. Ha pontos értékeket szeretne megtudni egy adott érme esetében, érdemes konzultálni egy numizmatikai szakértővel vagy kutatni a specifikus érmét a numizmatikai adatbázisokban vagy a numizmatikai weboldalakon. – Bean49 vita 2023. június 10., 12:56 (CEST)[válasz]

A Vatikán Sede vacante érmék elég sokat tudnak érni, mert nagyon ritkák.