Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2013-08-19

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

szattyáncsizma[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
--194.149.63.72 (vita) 2013. augusztus 19., 15:26 (CEST)[válasz]

ez - Orion 8 vita 2013. augusztus 19., 16:09 (CEST)[válasz]

Németjuhász kutya betegsége[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Van egy 14,5 éves németjuhász kutyám. A Wikipédia oldaláról tudtam meg ( a leírt tünetek alapján szinte biztos ), hogy gerincvelőhártya- csontosodása van. Eddig az állatorvosok sem mondtak semmi konkrétumot, csak azt, hogy túl öreg már. Mivel fájdalmai nincsenek és még öregesen elsétálgat az udvarban ( bár a felállás nehézkesen megy ), azt szeretném megtudni mit tegyek, hogy ezt a folyamatot lassítsam? A választ előre is köszönöm!
--Bitter6704 vita 2013. augusztus 19., 16:15 (CEST)[válasz]

A wikipédia nem ad (állat)orvosi tanácsokat. Itt csak azt javasolhatjuk, keress fel specialistát. Ha az állatorvos nem mond konkrétumot annak oka lehet (például az, hogy ő is bizonytalan). A vizsgálatok esetleg igen drágák lehetnek (mi macska diagnózisára költöttünk egy vagyont, mire kiderítették, hogy nem gyógyítható...). Egy tiszteletreméltó korú német juhászt lehet, hogy nem célszerű a diagnózishoz szükséges vizsgálatok elvégzésével járó stressznek kitenni.

Összefoglalva: Konzultálj olyan állatorvossal akiben megbízol. Ilyen korban már akkor is nehéz tanácsot adni, ha a diagnózis biztos, mivel a terápia mellékhatásai is nagyobb súllyal esnek latba, mint egy ereje teljében levő állatnál.

Robogos vita 2013. augusztus 19., 16:50 (CEST)[válasz]