Wikipédia:Szó szerinti átvételt tartalmazó szócikkek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Wikipédia:SZÁ szócikkből átirányítva)
Tudnivalók

A Wikipédia cikkeit cirkálva, bizonyos mondatokra rákeresve a Yahoo!-ban és az MSN-en és a Google-n, az alábbi cikkekben talált Damibot olyan mondatot/mondatrészt, mely szó szerint megegyezik egy másik honlapon talált szöveggel. Sajnos Damibot nem tudja eldönteni, hogy ezektől a szó szerinti egyezésektől jogsértőnek számít-e egy oldal, így a segítségeteket kérem ennek eldöntésében.

Mit tegyek, ha valószínűleg jogsértő oldalt találok?

Jelöld meg a cikket a {{jogsértő}}(?) sablonnal, paraméterének add meg, hogy a cikk honnan van másolva (a yahoo kezdetű sorokban találod a másolás lehetséges forrását) és listázd az oldalt és a honlapot, ahonnan származik a Wikipédia:Szerzői jogok valószínű megsértése oldalon, a megfelelő dátumnál. Ezek után, kérlek, a szócikk bejegyzését töröld erről a lapról.

Mit tegyek, ha egy itt felsorolt oldal nem jogsértő?

Ha a robot egy nem jogsértő oldalt talált (ez lehetséges az esetek többségében), akkor töröld a hibásan megtalált cikk szakaszát erről az oldalról, a szerkesztési összefoglalóban megindokolva miért nem jogsértő (pl. csak egy mondat egyezik, a forrás az közkincsnek számít/jogszabály szövege, engedély van rá). Ha úgy érzed egy cikk eltávolítása erről az oldalról hosszabb magyarázatra szorul, hagyj egy üzenetet ennek az oldalnak, vagy a botgazda vitalapján.

Mégis mit csináljak az egyező mondatokkal? • Ha úgy gondolod, hogy szükséges, fogalmazd át őket. Fontold meg az adott mondat, vagy átfogalmazott másának, forrásának a megjelölését a szócikkben a mondat(sor) végén elhelyezett <ref>Hivatkozás szövegének helye</ref>, ahol a Hivatkozás szövegének helye-t helyettesítsd be az adott mondat forrásával (melyet ezen az oldalon az egyező mondatok fölött jeleztünk).

Ha nem vagy biztos, egy cikk jogi állásában • Fordulj segítségért a jogi kocsmafalhoz!

Mi a helyzet a szabad forrásokkal, Wikipédia-tükrözésekkel? • Ha egy oldal anyaga biztosan szabadon felhasználható, vedd fel erre az oldalra, vagy vitalapjára, hogy legközelebb az oldalra vonatkozó találatokat figyelmen kívül hagyja a bot. A Wikipédiát a felhasználási feltételeknek megfelelően tükröző oldalakat a Wikipédia:Wikipédia-tükrözések oldalon gyűjtjük, ezeket az oldalakat is figyelmen kívül hagyja a bot.

Kérdés, óhaj, sóhaj, panasz

Kérdéseddel, ötleteiddel, panaszoddal fordulj a bot gazdájához, Damihoz!

Találatok megoszlása keresőmotoronként
Oldal Bejegyzések Google Yahoo MSN
Wikipédia:Szó szerinti átvételt tartalmazó szócikkek/Napló 68 213 792 196
 
Összesen 68 213 792 196
Frissítés: 2008-05-13 00:01

Szó szerinti átvételt tartalmazó lapok a bot találatai alapján[szerkesztés]