Wikipédia:Bevezetés a hivatkozásba Wiki jelölőnyelvvel/2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából



Ellenőrizhetőség
Miért fontosak a források?


Szövegbeli forráshivatkozások
Hogyan kell hozzáadni


RefToolbar
Forrásmegjelölés könnyedén


Megbízható források
Milyen forrásokat használhatunk?


Összefoglalás
Nézd át, amiről olvastál




Ha olvastál már Wikipédia-cikkeket, akkor találkoztál a szövegbeli forráshivatkozásokkal. Ezek legtöbbször apró, számozott lábjegyzetek, mint ez itt.[1] Általában közvetlenül az általuk alátámasztott állítás után vagy a mondat végén, a pont után helyezzük el őket. Rájuk kattintva átviszik az olvasót a cikk végén található Források-szekcióhoz.


Amikor lábjegyzetekben adjuk meg a használt forrásokat, a szövegbeli forráshivatkozások általában a <ref> és a </ref> kódok között állnak. Fontos a második, záró kódnál a perjel ("/") használata.


Az összes felhasznált forrást listába gyűjthetjük, ha beszúrjuk a <references/> kódot vagy a {{jegyzetek}} sablont. Ezt általában a cikk vége felé található "Jegyzetek"-szekcióban tesszük. Ha egy új cikket hozol létre, vagy forrásokat adsz egy cikkhez, amelyikben nem voltak még, ne felejtsd el hozzáadni egy Jegyzetek szekciót is, mint amit itt az oldal alján látsz. A formai útmutató leírja, hová helyezzük el ezt a szekciót a cikkben.

== Jegyzetek ==
{{Jegyzetek}}

Ha egy cikk sok forráshivatkozással rendelkezik, érdemes oszlopokba rendezve feltüntetni őket. Ez a fenti sablon módosításával érhető el: használd a {{jegyzetek|oszlopok=3}} kódot a sima {{Jegyzetek}} helyett.

Jegyzetek

  1. Kutató, Tódor. Mi az a szövegbeli hivatkozás?. Wiki Kiadó, 6. o. (2012) 

Lásd még



Következő >>