Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia-vita:Olimpiaműhely/Magyarország versenyzőinek programja a 2016. évi nyári olimpiai játékokon

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez olyan jól sikeredett, annyira informatív, hogy szvsz akár szócikknévtérbe is lehetne rakni. Mit gondoltok erről? – XXLVenom999 vita 2016. július 27., 18:20 (CEST)Válasz

@XXLVenom999: Valószínűleg nem való a szócikknévtérbe, a 2012-es is ide került át. De a 2012-est még így is felkapta a média, valószínűleg annak hatására nagyon sok szerkesztő, sok anon szerkesztette a lapot, és nagy látogatottsága volt.– Tomcsy üzenet 2016. július 31., 13:02 (CEST)Válasz

Pedig úgy vélem, pont a látogatottsága miatt kéne inkább a fő névtérben szerepeltetni. De nekem mindegy. :-) – XXLVenom999 vita 2016. július 31., 13:08 (CEST)Válasz

@XXLVenom999: Az egyik probléma, hogy az olimpia után gyakorlatilag nincs információ tartalma, elveszti jelentőségét, miután ide nem írunk eredményeket.– Tomcsy üzenet 2016. július 31., 22:34 (CEST)Válasz

Értem. Rendben van. Üdv, – XXLVenom999 vita 2016. augusztus 1., 08:49 (CEST)Válasz

Néhány javaslat, a lehetséges változatokra[szerkesztés]

Az alábbiakban a lehetséges változatokra szeretnék néhány javaslatot írni (esetleg útmutatást):

  • Általánosan nézve, nem kötelező minden szöveget a helyén hagyni, a nem aktuális eseteket nyugodtan lehet törölni, esetleg áthúzni (<s>áthúzás</s>) kóddal, de szerintem inkább törölni kell, ami nem aktuális. Példák:
  • Végig kieséses rendszerű sportágaknál (birkózás, cselgáncs, vívás), ahol az első fordulóban lehet, hogy magyar nem szerepel, mert kiemelt, ott a pipát át lehet írni "kiemelt" szövegre, és a következő fordulóba tenni a pipát.
  • Ugyanitt a kieséses rendszerű sportágaknál, a helyosztók, vigaszágak esetén, ha nem arra az ágra kerül a versenyző, akkor vagy törlendő a sor, vagy át kell húzni, vagy szövegesen jelölni, hogy pl. nem a vigaszágon van a versenyző, hanem negyeddöntős (vagy épp fordítva). Vigaszág esetén döntős már nem lehet a versenyző (legfeljebb második bronzmérkőzésig juthat), ilyenkor a félreértések miatt a legjobb ha a döntő sorát töröljük.
  • Kajak-kenuban előfordulhat, hogy az előfutambeli helyezést követően automatikusan döntős a versenyző, ekkor az elődöntőhöz ennek megfelelő szöveget lehet írni ikon helyett pl: "előfutamból helyezés alapján döntős", és a döntőhöz kerül a pipa.
  • Vízilabdában a negyeddöntőktől és azt követően a nem aktuális időpontok, illetve a melletük szereplő helyosztók törlendők, az aktuális maradjon meg. Hasonlóan evezésben, az A, B, C, D, stb. döntők közül, csak egy lesz aktuális, vagy atlétika dobószámok selejtezőjében a csoport neve.
  • Teniszben az első fordulót két napon rendezik, a nem aktuális mérkőzés törlendő. Ha mindkét meccs (egyes és páros is) pl. 7-én lesz, akkor a 6-án az egész fejezet törlendő.
  • És így tovább, a fő lényeg, hogy az aktuális forduló neve és annak időpontja maradjon meg. Ha valaki kiesett, akkor csak végig kell ikszelni, olyankor nem kell foglalkozni a fordulókkal, időpontokkal.

– Tomcsy üzenet 2016. augusztus 1., 22:27 (CEST)Válasz