Wikipédia-vita:Önéletrajz

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Szerintem...[szerkesztés]

Szerintem igencsak többváltozós az egyenlet. Sok esetben jelentős alkotók, tudósok maradnának, maradhatnának ki a Wikipédiából. Szerintem egyedi esetekben szavazással kellene dönteni ilyen esetekben (mármint, ha valaki önéletrajzot ír a Wikipédiára).

Nagyon valószínű azonban, hogy egyes területeken nem lenne vállalkozó egy-egy cikk megírására, így szegényebbek lennénk (számunkra is) fontos tudással. Legtöbbször igazán autentikus forrásként maga az alany lenne a legjobb. József Attila sem írhatna magáról cikket? Szvsz de, csak persze kordában tartva, a felesleges részek eltávolításával, az NPOV figyelembevételével... – kgyt (vita) 2007. január 24., 15:44 (CET)[válasz]

Nem az a baj, ha valaki magáról ír, hanem hogyha a cikk a többi irányelvnek nem felel meg[szerkesztés]

Az a baj, hogy sokan azt gondolják, hogy egy önéletrajzot azért kell törölni, mert valaki magáról írt. Ez nem igaz. Nem kell semmit törölni csak azért mert a szerzője magáról írta. Ez általában elég egocentrikus és taszító, de a Wikipédia szempontjából halál közömbös, hogy a karaktereket ki és milyen motivációval gépeli be. Az önéletrajzokkal nem az a probléma, hogy a szerzőjük magáról ír és nem választ megfelelő álnevet, nem kéri meg a titkárnőjét, családtagját stb. Nonszensz emaitt törölni lapot. A gond akkor van, ha a lap nem felel meg a következő irányelveknek:

Ezek mind nagyon gyakran előfordulnak. Az első három tökéletes indok lehet a törlésre. Az, hogy önéletrajz valami az viszont önmagában nem.

-- nyenyec  2007. január 24., 16:01 (CET)[válasz]

  • Ez így nekem is megfelel, el tudom fogadni. – kgyt (vita) 2007. január 24., 16:25 (CET)[válasz]