WSIT

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A WSIT (Web Services Interoperability Technology - Webszolgáltatások közti Együttműködési Technológia) egy nyílt forráskódú fejlesztés, melyet a Sun Microsystems kezdett, amivel meg kívánta alapozni a webszolgáltatások következő generációját.

Ez a technológia együttműködést biztosít a Java webszolgáltatások és a Microsoft Windows Communication Foundation (WCF) megoldásai között.[1]

A Java programozási nyelv bizonyos APIjaiból áll, melyek lehetővé tesznek bizonyos haladó WS-* szolgáltatások használatát, melyek hasonlóan használhatóak, mint a WCF a .NET keretrendszerben. Az különböző termékek közti kompatibilitás úgy valósulhat meg, hogy bizonyos webszolgáltatásokat implementálni kell, mint pl.: JAX-WS, ami a Java webszolgáltatások és a WCF között biztosít együttműködést.[2]

A WSIT a nyílt forráskódokra vonatkozó CDDL licenc szerint terjeszthető és jelenleg a Metro projekt keretin belül fejlesztik.

A WSIT az alap SOAP protokoll kiegészítésinek sorozata és olyan elemeket tartalmaz, mint a JAX-WS és a JAX-B. Ez nem egy új protokoll, akár csak a DCOM.

WS-I implementáció[szerkesztés]

A WSIT implementálja a WS-I specifikációt, ami tartalmazza:

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Web Services Interoperability Technology Features. ORACLE. (Hozzáférés: 2011. május 17.) „Web Services Interoperability Technology (WSIT) provides interoperability between Java Web Services and Microsoft's Windows Communication Foundation.”
  2. Web Services Interoperability Technology Features. ORACLE. (Hozzáférés: 2012. május 22.) „Interoperability is accomplished by implementing a number of WS-*specifications and holding plugfests where Sun and Microsoft engineers work together testing our respective implementations of those specifications. As an extension to JAX-WS, WSIT provides additional interoperability between Java Web Services and Microsoft's Windows Communication Foundation. It focuses on enterprise class features such as security, reliable messaging, and atomic transactions.”

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Web Services Interoperability Technology című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.