Vita:Wiki

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Boekenwurm.JPG A Wikipédia:Tudakozó archívuma tartalmaz egy vagy több, e szócikk témájába vágó kérdést és választ. Kattints ide, ha meg szeretnéd tekinteni azokat a lapokat, ahol ilyen kérdés található.
Computer bw.png Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Buda (vita), értékelés dátuma: 2007. június 14.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Nuvola apps iconthemes.png
Ebből a szócikkből szerepelt érdekesség a kezdőlapon a következő szöveggel:

Tudtad-e, hogy…

  • …a wiki név maga a hawaii „wiki wiki” kifejezésből ered, ami „fürgét” vagy „nagyon gyorsat” jelent? (2013-3-1)


"A Wiki ezen túl egy elterjedt maori és új-zélandi keresztnév." Ez mire volt jó? Úgy tudom, a Wikipédia azért van, hogy mások is bővíthessék a cikkeket. Új-Zélandi keresztnév egyébként nincs, csak maori vagy angol, úgyhogy ennek továbbra sincs semmi értelme, viszont visszaállítódott a szegényebb információ... --JDM 2005. június 2., 08:35 (CEST)

Amúgy lehet, hogy csupán értelmezésbeli a problémád: Új Zéland létezik, így jelzőként is szerepelhet; te gondolom arra gondoltál, hogy „új zélandi nyelv” nincsen. De az országban vagy földrajzi régióban elterjedt név ettől még lehet. --grin 2005. szeptember 9., 15:31 (CEST)


Kis magyar wiki alapú rendszerek[szerkesztés]

Pár (media)wiki amit találtam a weben, de túl kicsik, hogy a szócikkbe tegyem őket.

Wiki nevű lányok[szerkesztés]

A cikkből idehoztam, mert kétlem, hogy ez az illető lenne az egyetlen „Wiki” becenevű Viktória, és akkor már miért pont ő? Majd ha lesz róla, vagy erről a feltehetően világhíres együttesről valami, akkor lehet egyértelműsíteni... --grin 2005. november 17., 01:41 (CET)

Végül, de nem utolsósorban Wikinek nevezik a Fresh zenekar énekesét, Gyulai Viktóriát, aki 1979. május 4-én született Budapesten.

Asimov fordítás[szerkesztés]

Sajnos nem állt rendelkezésemre egy már kész fordítás, ami megjelent, ezért megcsináltam. Érteleszerűen, ha valakinek megvan a könyv magyar fordítása és képes kikeresni benne ezt a két sort, vesse össze ezekkel a szavakkal és cserélje, ha az jobb.

De nem hiszem :)))))

--Burumbátor 2005. december 31., 14:00 (CET)

Köznevesülés[szerkesztés]

El kéne döntenünk, hogy a magyar nyelvben a mindenféle (W)wikik közös neve eléggé köznevesült-e, és a döntésnek megfelelően egységesíteni a szócikk szövegét. Most hektikusan kisnagy. – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 12., 09:56 (CET)

Elmélyült Kedves szerkesztők!

a magyarság őstörténetében abban a pillanatban, mikor egy bizonyos év, vagy évszázadhoz kötitek, elzárjátok magatok elől azokat a forrásokat, melyek meggyőződésem szerint lehetnek hitelesek is, de amit velünk a magyar történelemmel kapcsolatban "tanítottak", attól toronymagasan hitelesebb. Magyarán, Mátyás királytól kezdve egy idgenszívű háttérhatalom érdekeinek szolgálatába állították a szándékot, mert ettől várták, hogy a magyarságtudat "mérséklődjön". A szerkesztőknek azt javaslom, hogy amennyiben képesek megtenni, előitéletek nélkül figyelmesen tanulmányozzák az ARVISURA anyagait. Amikor egy szerzőre hivatkoznak, az elismertsége az MTA által nem igazán jó ajánló levél, mert a XIX. szd.-ban a Habsburg dinasztia az MTA-ba is beültette "Képviselőit", akik közül többen nyelvünket sem ismerték. E miatt okkal lehetünk az akadémiával szemben bizalmatlanok. Nem ragozom tovább. Lehet, hogy idealista vagyok, liberális biztosan nem. Érdekesnek tartom azokat a forrásokat, melyek külföldi régészektől múltunkat az elismerés hangján méltatják. Ne szégyelljük Magyarságunkat!

Kedves Elmélyült! Tulajdonképpen mit akartál mondani? – Perfectmiss vita 2009. február 16., 20:46 (CET)

Fandom[szerkesztés]

AZ ANGOLNÁL NINCS OTT A FANDOM! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Botuczy (vitalap | szerkesztései) 2018. augusztus 26., 21:14‎