Vita:VII. Olivér (regény)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Fega 3 évvel ezelőtt a(z) VII. Olivérek témában

VII. Olivérek[szerkesztés]

Gond lesz a szócikkel. Számos link van wikin belül a VII. Olivér-re, de ezek egy része színdarab hivatkozás - színészek oldaláról, illetve jó néhány a tévé játékok miatt, szintén színészek oldaláról. Magára a könyvre még Szerb Antal oldaláról sincs - ezt a feladatot is átadom annak, aki tud és akar rendet tenni, köszönet érte. Amúgy tényleg nagyon jó a könyv, tartoztam annyival, hogy legyen wiki oldala. Fega vita 2021. március 11., 18:40 (CET)Válasz

Egyelőre ide gyűjtöm, aztán lesz egyértelműsítő lap és egyértelműsítés. – Vépi vita 2021. március 12., 09:35 (CET)Válasz

Engem a könyv wikisítése mozgatott, a színház, film/tévé hozadék.
Az Ex-t nem olvastam, így nem tudom, melyik darab csak Szerb, melyik a "nyomán", ezt átengedem annak, aki az Ex szócikket megírja (annyi a segítség tőlem, amit itt összegyűjtöttem - hivatkozással).
A film/tévéjáték kérdés jogos, sztem mindkettő tévéjáték volt. (Aki megírja, annak a linkek segíthetnek.)
Köszi!
Fega vita 2021. március 12., 09:51 (CET)Válasz
  • VII. Olivér (regény)
  • VII. Olivér (színdarab) - de ez nem Szerb Antal átirata, mert annak a címe Ex, hanem pl. a Bereczki Ágotáé. Van más is?
  • VII. Olivér (film, 1969) - teljes címe: VII. Olivér – Egy király, aki nem akar király lenni, ez tévéjáték, attól még filmnek kell egyértelműsíteni?
  • VII. Olivér (film, 2001)