Vita:Vörösmarty Színház

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A szerkesztő kommentárja a Vörösmarty Színház című szócikkhez[szerkesztés]

A Vörösmarty Színház című szócikket 2011. 01. 29-én hoztam létre a fellelt forrásokból. Mivel összefüggő, használható forrás csak nagyon kevés található a színház történeti részéhez, így a színház honlapján (www.vorosmartyszinhaz.hu) található történeti részt vettem alapul a szerkesztésnél, gyakran szó szerinti másolatként. Mivel az egész szócikket technikai és esztétikai okokból sem tehettem idézőjelbe, ráadásul több helyen változtattam is a szövegen, és így az már nem idézet, szerkesztőtársaim iránymutatásának megfelelően levelet írtam a színház ig@vorosmartyszinhaz.hu elnevezésű email-címére, mely a honlap szerint az igazgatóság címe. A levélben a következőket írtam:

2011.01.29 22:01 Tisztelt Igazgató Úr!

A Wikipedia.hu szerkesztőjeként fordulok Önhöz. Nemrégiben vettem észre, hogy Vörösmarty Színház szócikk sajnos nincs a Wikipedia.hu internetes enciklopédiájában. Ezt orvosolandó létrehoztam a szócikket, de mivel nagyon kevés anyagot találtam a színházról elérhető forrásokban, ezért az információk java részét kénytelen voltam a színház honlapjáról www.worosmartyszinhaz.hu venni. Mivel a feltüntetett információk java része szó szerinti idézetei az Önök színházának honlapján megjelenteknek, tisztelettel kérdem Önt, hogy maradhat-e a szócikk a jelenlegi formájában, vagy szerkesszem azt át? Ha át kell szerkesztenem, akkor csak jóval kevesebb információ marad a szócikkben, mivel sok a színház honlapjáról átemelt szöveget nem idézhetek. Meggyőződésem, hogy egy ilyen népszerű és fontos megjelenési felületen, mint a Wikipedia, a Vörösmarty Színháznak is ott a helye, és valamilyen formában ott is lesz. Kérem segítsen abban, hogy ez a lehető legegyszerűbben történhessen! Ez jó lenne a színháznak is, hiszen egy további megjelenési felületet eredményezne, illetve jó lenne az olvasóknak is, mivel több információhoz jutnának a Wikipedia webes felülete által. Statisztikai adatok támasztják alá, hogy a keresők pl. egy név keresésére az első találatok között dobják ki a Wikipedia szócikkjeit és az olvasók döntő többsége is ezt az információforrást választják, ha új ismeretekhez kívánnak hozzáférni. Természetesen nem minden információt emeltem át a honlapról, csak a történeti résszel kapcsolatosakat, így biztos, hogy a színház honlapját továbbra is sokan látogatják majd, a Wikipedia megjelenés pedig nem fogja befolyásolni a nézettségi statisztikákat. Azért most, utólag írok Önnek, mert úgy gondoltam előbb elkészítem a munkát, utána kérem Önt, hogy olvassa el, lássa a kész oldalt, hogy megítélhesse azt. Amennyiben kifogása van, kérem tudassa velem és eszközlöm a változtatásokat. A szócikket akkor sem törlöm, csak leveszem az Ön által kifogásolt esetleges részeket. A szócikket el tudja olvasni, ha a www.wikipedia.hu főoldalán a keresőbe a Vörösmarty Színház kifejezést beírja, vagy az alábbi linket beírja a böngésző címsorába:

http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%B6r%C3%B6smarty_Sz%C3%ADnh%C3%A1z#A_sz.C3.ADnh.C3.A1z_t.C3.B6rt.C3.A9nete

Mindenképpen meg kellett kérdeznem az Ön véleményét a színház oldalán szereplő tartalmakkal kapcsolatban, mivel a Wikipedia nagyon komolyan veszi a szerzői jogokat szerte a világon.

Pozitív válaszában bízva, tisztelettel és köszönettel:

(Teljes név) szerkesztő

A fenti levélhez a következő kiegészítő mail-t fűztem hozzá:

2011.01.30 14:41 Tisztelt Igazgató Úr!

Amennyiben döntése előző hozzájárulást kérő levelemmel kapcsolatban pozitív, úgy kérem Önt, hogy a mellékelt nyilatkozatot aláírva (céges jogtulajdonos-pl. a Színház-esetén lebélyegezve) szkennelt változatként jutassa el a permissions-hu@wikimedia.org emailcímre. Ezzel hivatalossá válik az engedélyezés és az együttműködés. A nyilatkozat szerint a Wikipedia határozatlan időre átveheti a Színház honlapján közölt történeti szövegeket, de meg kell jelölnie forrásként a honlaprészt, illetve a szerzőt. Jogtulajdonosként a Színház is megadható, ha valóban rendelkezik a honlap valamennyi eleme feletti jogokkal.

A nyilatkozat értelmében a Wikipedia kereskedelmi célokra nem használhatja az átvett szöveget, de ha újabb információkhoz jut azokkal kapcsolatban hiteles forrásból, akkor jogosult azokkal kiegészíteni a már meglévő szöveget a vonatkozó Wikipedia oldalon. A nyilatkozat értelmében a Színház marad továbbra is a szerzői jog tulajdonosa, a Wikipedia.org-ot csak a felhasználási jog illeti meg.

A Wikipedia "Creative Commons CC-BY-SA-3.0" licenc az a jogi irányvonal, ami a fentieket biztosítja. Elnézését kérem, hogy aktuális munkái mellett leveleimmel zavartam Önt és többletmunkát okoztam!

Köszönettel és tisztelettel:

(Teljes név) (Telefonszám) szerkesztő (Formanyomtatvány mellékelve)

A fentiekkel kapcsolatban egyéb intézkedés nem történt. Guybrock vita 2011. február 1., 19:02 (CET)Válasz