Vita:Tycho Brahe

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Csanády 14 évvel ezelőtt a(z) Tycho Brahe témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Csillagászati szócikkek (jól használható besorolás)
Irodalmi témájú szócikkek (besorolatlan)
Életrajzi szócikkek (jól használható besorolás)
Skandináv témájú szócikkek (besorolatlan)

Hááááttt, ezt még a Vágóműsorban is tudták, hogy Tycho Brahe a név, nem Tycho de Brache. Shame on us! Átmozgatom!! --Burumbátor 2006. május 21., 15:52 (CEST)Válasz


A 2. vagy 3. vagy nem lényeges hanyadik legrégibb, de mindenképp egyetlen valamire való hagyományokkal bíró selmeci egyetemünk, illetve annak utód-egyetemei évről évre szakestélyeiken megemlékeznek Tycho de Brache emlékéről, eképpen (idézet a szakestélyek házirendjéből):

Pro Sexto: (...) Amennyiben valaki úgy érzi, zárószelepe kritikus nyomásnak van kitéve, az harsány Tempus helyemre és italomra! felkiáltással, valamint jobb kezének szívtájékra szorításával fókázzon el a legközelebbi megfelelő helyre, nehogy úgy járjon, mint Kepler mestere, Tycho de Brahe dán csillagász: illendőségből visszatartotta, s az égbe jutott a csillagok közé.

A magyar Wikipedián illetlenség ilyesmit a szócikkbe bevenni? Igaz egyáltalán? -- 81.183.8.130 2007. június 13., 16:57 (CEST)Válasz

Tycho Brahe[szerkesztés]

A Tyn-i Szűz Mária templom, ahová Tycho Brahe-t temették, NEM a Vencel téren, hanem a Staroméstské námésti-n (Óváros tér) található! Ha emlékezetem nem csal, a Vencel téren nincs is templom, a legközelebbi a Jungmannovo Námésti-n (Jungmann tér) van!

Köszönöm szépen! Gabi – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 79.122.82.79 (vitalap | szerkesztései)

A téves információ innen került a cikkbe. Köszönjük. – Csanády vita 2009. május 18., 12:59 (CEST)Válasz