Vita:Tisztatér-elv

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Cvbncv 3 évvel ezelőtt a(z) Egyes mondatok értelmezése témában
Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Születő Ez a szócikk születő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Kevéssé fontos Ez a szócikk kevéssé fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Zafir (vita), értékelés dátuma: 2020. október 21.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Egyes mondatok értelmezése[szerkesztés]

Szia Szerkesztő:BarkocziMartin! Üdvözöllek a Wikipédián, és sok sikert kívánok szerkesztéseidhez! A cikket átnéztem, néhány ponton módosítottam a megfogalmazást, ahol angolos nyelvi szerkezetet használtál (szenvedő szerkezet, indokolatlan határozói mellékmondatok stb.). Kérlek nézd át, hogy vétettem egy tárgyi hibát eközben. Emellett hadd tegyek néhány megjegyzést. Az alábbi mondatokat kérlek nézd át, mert nem teljesen világosak (sajnos a téma ismerete nélkül, pusztán nyelvtani elvekre támaszkodva nem javíthatók):

  • Tisztaszobának a magyar népi paraszti építészetében alkalmazott vendégszobát hívják, az angol cleanroom, amelyről ez a szoftverfejlesztési elv kapta a nevét, az magyarul tisztatér. Javaslom, hogy gondolkodj el, hogy érdemes lenne-e áttérni a tisztatér-elv, vagy tisztatér-folyamat kifejezésekre. Persze ha van már a fogalomnak bevett szaknyelvi fordítása, akkor azt használd!
  • Néhány matematikai formalizmuson alapuló szoftver eszköz támogatása magában foglalja a modell ellenőrzését, a folyamat algebrai és a Petri-hálókat. - szoftvereszköz támogatása, vagy szoftver eszköztámogatása. Válassz! Emellett a mondat végén hiányzik valami az algebrainál.
  • A Box Structure módszerrel lehet a szoftvertermék meghatározásának és megtervezésének egyik ilyen módja. - toldalékolás egyeztetése szükséges, kérlek tedd meg!
  • A minőségi előírások be nem tartása az aktuális növekedés vizsgálatát leállítja, és visszatér a tervezési szakaszba. - itt a két tagmondatnak látszólag azonos az alanya, de úgy a mondat nehezen értelmezhető. Az előírás be nem tartásának visszatérése mit jelent? Nem arról lenn itt inkább szó, hogy ha nem tartják be az előírást, akkor a fejlesztés maga tér vissza egy korábbi szakaszba? Fogalmazd át, hogy egy érettségizett átlagolvasó is értse meg.

Köszönöm, ha megírod észrevételeid. Ha kérdésed van, itt, a cikk vitalapján is válaszolhatsz, személyes kérdésekkel pedig a vitalapomon fordulhatsz hozzám (az aláírásomban katt az "érveljünk" linkre!). Cvbncv Vince(érveljünk) 2020. június 18., 10:40 (CEST)Válasz