Vita:Szoftverfejlesztő

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 7 évvel ezelőtt a(z) Eddig nyugodtan 10 éve alvó csonk szövegéből témában
Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Zafir (vita), értékelés dátuma: 2012. május 29.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Eddig nyugodtan 10 éve alvó csonk szövegéből[szerkesztés]

Kivágva a cikkből, mert inkább a Szoftverfejlesztés cikkbe tartozik:

"Egy személy esetén a tervezési és programozási feladatokat mind ugyanaz a személy végzi. Nagyobb csoportok esetén már különböző szerepekre oszlanak a teendők. A csoportban megjelenik a projektmenedzser, vizuális és hangi munkálatokra specializálódott szakértők, és maguk a programozók, akik a végső kivitelezésre hivatottak. Természetesen maga a szoftverfejlesztés is egy megadott forgatókönyv és alapelvek szerint történik, amit a szoftverfejlesztés folyamatának nevezünk.

A programozói munkakör is felosztható még tucatnyi részfeladatra, ennek mértéke függ a csoport létszámától és a fejlesztésre váró szoftver összetettségétől, elvárásaitól. Mint a nevében is benne van, a „fejlesztés” hosszas, visszacsatolással rendelkező folyamat. A kivitelezést követően az funkcionalitást befolyásoló és egyéb szépséghibák folyamatos keresését és javítását is magában foglalja, amikre a fejlesztés egyik fontos részfolyamata, a tesztelés során esetlegesen nem derült fény. Ilyenkor a szoftverre egy úgynevezett verziószámmal vagy egyéb, a megnevezésében történő változtatással hívják fel figyelmet, ha a programban javításokat eszközöltek.

A szoftverfejlesztő csoport munkája a program fejlesztésére korlátozódik, innentől a szoftver már a kiadóhoz, majd az elosztóhoz kerül.

Nagyobb cégek esetén előfordulhat, hogy a fejlesztői részleg összeolvad a kereskedelmi részleggel, ilyenkor már inkább szoftvergyártó cégről beszélhetünk.

Összefoglalva a szoftverfejlesztő cégek munkája 2 fő irány szerint csoportosítható. Az egyik csoport a már meglévő, mint "dobozos szoftverek" fejlesztése, illetőlegesen egy teljesen új és egyedi szoftver kidolgozása, amely az alapoktól értendő."--Linkoman vita 2017. február 16., 11:33 (CET)Válasz