Vita:Sith

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Sci-fi témájú szócikkek (születő besorolás)
Filmekkel kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)

Sötét Jedi[szerkesztés]

A Sötét Jedik mind olyan Jediből alakultak ki, akik a Sötét Oldalra csábulva kiléptek a Rendből és saját szakállukra küzdöttek. Sokszor próbáltak hasonlítani a Sithekre, de rá kellett döbbenniük hogy míg a Sithek magukévá tették a Sötét Oldalt, a Sötét Jedik gonoszkodtak és kegyetlenkedtek, megőrültek a hatalomtól. Elemésztette őket a Sötét Oldal hatalma. A Sötét Jedik, mikor még a Sithek sokan voltak, átálltak melléjük és így váltak ők is Sithekké. De 1000 B.B.Y, a rusaan-i ütközet után lettek hivatalosak a Sötét Jedik, tehát már nem a Sith nevet viselték. A Sötét Jedik ha úgy vesszük gyengébbek a Jediknél, hiába hiszik többen az ellenkezőjét. A Jedi az higgadt és jharc közben egy az Erővel, míg a Sötét Jedit elvakítja a saját hatalmának túlbecsülése.


Híresebb Sötét Jedik[szerkesztés]

Assajj Ventress: Dooku gróf tanítványa volt a Klón Háborúk alatt. Anakin Skywalker győzte le őt a Yavin 4-en, és azóta nyoma veszett.

Komari Vosa: Dooku korábbi tanítványa volt. Jango Fett ölte meg őt, ezzel bebizonyította hogy ő a legjobb arra hogy klónozzák.

Jerec: A miraluka fajú Jedi-mester a Sötét Oldalra csábúlt és Palpatine Császár legfényesebb Uralkodó Kezévé vált. A Császár Halála után egy ideig a tanításba menekült, hét Sötét Jedit képzett ki, mielőtt meghalt a Russanon, a Jedik Völgyében. Kyle Katarn végzett vele, ezzel megtorolta apja halálát és Jedivé vált. Jerec akkora erővel bírt, hogyha Kyle nem ölte volna meg őt, akkor minden bizonnyal legyőzhatetlen lett volna.

Brakiss: Luke Skywalker tanítványa volt amíg el nem hagyta őt és Dolph Krueler Sötét Jedi tanonca lett. A mester halála után Brakiss majdnem a Világos Oldalra állt vissza, mikor az Éjnővérek találtak rá. Megalapították az Árny Akadémiát, ahol Sötét Jediket képeztek. Azonban mikor lerohanták a Jedi Akadémiát, Brakiss és tanoncai elpusztultak a csatában.