Vita:SZU–100Y

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Panzer aus Zusatzzeichen 1049-12.svg Ez a szócikk témája miatt a Hadtudományi műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Hadtudományi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Hangyász panaszai[szerkesztés]

Cikk (szinte teljes) átírása...[szerkesztés]

Üdvözlök mindenkit!

Mint ahogy az előbbi szerkesztésemből látszódik, a szócikk nagy részét átírtam az angol nyelvű változatból. (Dolgozhattam volna csak sorozatosan, részről részre, de nem úgy akartam megterhelni a járőröket, inkább egyszerre, nagy adagban.) Nem hagytam sokat, és ezen tett helyességét az alábbi érvekkel akarom alátámasztani:

  1. A szócikk csonk volt, nem is hagyhattam volna belőle sokat.
  2. A cikk forrása a World of Tanks weboldalról származik (egy halott linkből, itt van mostani "lakhelye"), mely a történelmi adatok mellett a videojátékban szereplő technikai adatokat is felsorakoztatja, ezért nem feltétlenül megbízható forrás. (Megj.: a World of Tanks csapata ebből a forrásból (is) dolgozott, ha valaki esetleg tudna oroszul, és segítené a cikk fejlesztését, azt megköszönném!)

Ha valaki nem ért velem egyet, vagy segíteni szeretne a szócikk fejlesztésében, jelezheti ezen a vitalapon! – Üdv.: Hangyász 2018. augusztus 10., 09:50 (CEST)

... és forrásprobléma[szerkesztés]

Üdvözlök mindenkit! (újra)

A fordított szócikk forrása egy könyv, mely a cikk szövegének a leírása után lett forrásként jelölve. Ez nem lenne túl nagy baj, ha meglenne a könyv, és le tudnám ellenőrizni ha a cikkben jelzett oldalszám a könyvben létezne, ami lehet, hogy létezik, csak nem tudom leellenőrizni csak eme [1] [2] [3] (és a többi: itt) katalógusok/kereskedők szerint a könyv csak 192 oldalas, míg a cikk a 237-es és 238-as oldalakat sorakoztat fel. Lehet, hogy egy másik kiadásból lettek kiírva az oldalak? Vagy csak kitálalta őket ekkor ez a szerkesztő? (Nekem nem tűnik nem megbízható szerkesztőnek, úgyhogy valószínűleg nem ütött a hasára.)
Lehet, hogy csak tényleg egy másik (kisebb méretű, több oldalas) kiadásról van szó. Vagy félreírhatta is. Mindenesetre írhatnék az angol cikk vitalapjára. (Talán fogok is.) Minek töltöttem el ennyi időt ezzel? – Üdv.: Hangyász 2018. augusztus 10., 09:50 (CEST)

+Wikidata linkek[szerkesztés]

Nem akartam az összes wd és linkiw sablont a cikkben hagyni, szóval ha kell valakinek, itt elérheti őket:

(UI.: végül is a nagy részét bennhagytam. Ha valaki a döntésemmel nem ért egyet, nyugodtan kiveheti a kevésbé fontosakat.) – Üdv.: Hangyász 2018. augusztus 10., 09:50 (CEST)