Vita:Robot (automatizálás)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Effendi 1 évvel ezelőtt a(z) definíció témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Sci-fi témájú szócikkek (besorolatlan)
Informatikai szócikkek (bővítendő besorolás)

reklamáció netuddkinek[szerkesztés]

Szia! Radikálisan meghúztad a bővítéseimet, a filmeket (egyáltalán láttad őket?),még a szakirodalmat is, kár...na nem baj..ebből írtam a szakdolgozatomat, de te biztosan jobban tudod. Közel 2 óra munkáját tetted tönkre, de tudod mit, jó lesz ennyi is a népnek a robotokról. Keczán E. Mariann üzenőlapja  2011. április 28., 22:00‎ (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

tartalmi ajánlás[szerkesztés]

Szeretném figyelmedbe ajánlani a NAO robotot az Aldebaran Robotics cégtől. Egy humanoid robotról van szó ami igen elterjedt lett könnyű programozása és előre implementált koordinációs és szociális(beszédfelismerés, értelmezés, válaszolás, parancsértelmezés) alapokkal rendelkezése miatt. 91.147.252.49 üzenőlapja  2012. augusztus 17., 22:27‎ (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)


definíció[szerkesztés]

Nem jó a definíció! Az ember által mozgatott távirányított kar az a manipulátor. (Való igaz, hogy egyesa robotokat kézzel is végig lehet küldeni a betanulás alkalmával -- és ezután a robot önállóan követi az így bemutatott pályát, pl. hegesztőrobotoknál, de: az a helytelenül robotnak nevezett szerkezet, amelyik csak emberi irányítással képes műveleteket végezni, az bizony nem robot, hanem manipulátor). Az egyértelműsítő lapon jó(!) a definíció.

Tobvábbi információ: ISO 8873 https://ifr.org/standardisation

efendi vita 2022. július 25., 07:48 (CEST)Válasz