Vita:Quad light

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 17 évvel ezelőtt

A QUAD LIGHT (ábrás) védjegybejelentés nem "bejegyzett védjegy", hanem védjegybejelentési stádiumban van. A Magyar Szabadalmi Hivatal PIPACS adatbázisa szerint:

Ügyszám: M0602026 Bejelentés napja: 2006.06.08

Osztály: 12, 35 Bécsi osztályozás: 27.5.10 Bejelentő: Baráth Károly, Budapest (HU)

Selmeci Tibor, Budapest (HU) 

Képviselő: dr. Darázs Lénárd ügyvéd, dr. Darázs Lénárd Ügyvédi Iroda, Budapest (HU)

Valószínűleg minden állítás így viszonyul a valósághoz, tehát reklámszövegről van szó.--Linkoman 2006. augusztus 30., 19:18 (CEST)Válasz


A kivágott rész:

"A Quad Light bejegyzett ábrás és szöveges védjegy." Mivel a védjegybejelentést 2006. június 9-én nyújtották be, ezért jelenleg a védjegybejelentési eljárás folyik. Csak a védjegyként való lajstromozás után beszélhetünk "lajstromozott" védjegyről.

Ha én ma bejelentem a saját nevemre a "Coca-Cola" szót, akkor függő védjegybejelentésem lesz, de nem lesz "lajstromozott" védjegyem.
Mivel a Magyar Szabadalmi Hivatal alaki feltételekre és feltétlen kizáró okokra hivatlaból folytat vizsgálatot, ennek a vizsgálatnak (a bejelentő szempontjából) pozitív eredménye után a védjegybejelentést maghirdeti hivatalos lapjában, a Szabadalmi Közlöny és Védjegyértesítőben. A meghirdetés után bárki észrevételt tehet feltétlen lajstromozosát gátló okokra hivatkozva illetve 3 hónapon belül felszólalást nyújthatnak be az érdekeltek (tehát nem bárki) saját korábbi védjegyjogukra hivatkozva.
amíg a meghirdetés után a felszólalási időszak le nem jár (illetve az esetleges felszólalási eljárás be nem fejeződik), a védjegyként való lajstromozás szóba sem jöhet - felszólalás esetén a Magyar Szabadalmi Hivatal csak akkor lajstromozza a védjegyet, ha a felszólalásnak nem ad helyt.
Mindebből egyértelmű, hogy a Quad Light csak védjegybejelentés, és nem lajstromozott védjegy.
Semmit sem tudunk a közösségi iparjogévdelmi bejelentésekről, sem a formatervezési mintabejelentés sorsáról. A felküldő állítása tehát nem igaz.
Ezeket a részeket tehát mindenképpen törölni kell.--Linkoman 2006. augusztus 31., 10:28 (CEST)Válasz