Vita:Pragmadialektika

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Villanueva 12 évvel ezelőtt

Szükség lenne egy bevezető szakaszra, ami röviden vázolná a cikk tartalmát. Egészen egyszerű dologról lenne szó, hogy például a pragma-dialektika az most egy alternatív gyógymód, építészeti stílus vagy csak egész egyszerűen deskriptív és formális tanulmányfelölelésről van szó. --Villanueva vita 2011. december 9., 18:53 (CET)Válasz

A következőről lenne szó: minden lexikoncikk egy egy rövid definícióval kezdődik. pl.

Petőfi Sándor (Kiskőrös, 1822. december 31. vagy 1823. január 1. – Segesvár, 1849. július 31.?) magyar költő, forradalmár, nemzeti hős, a magyar költészet egyik legismertebb és legkiemelkedőbb alakja.”

vagy

„A reductio ad absurdum (latin: visszavezetés az abszurdra) az érvelés egy formája, amely során az érvelő a vita kedvéért elfogad egy állítást, megmutatja, hogy valamilyen képtelenség következik belőle, és ebből arra jut, hogy az állítás mégse volt igaz.”

Utána következik a cikk tartalmának tömör, viszonylag közérthető összefoglalása. Ezek után következhet a téma részletes kifejtése. Tehát az nem jó, ha a pragma-dialektika cikke azzal kezdődik, hogy „A dialógus elmélet különféle típusú deskriptív és formális tanulmányokat ölel fel...” – ez inkább a Dialóguselmélet című cikk bevezetője lehetne. Ennek a cikknek a bevezetője valami olyan formájú lehetne, hogy:

„A pragma-dialektika a kritikus viták X és Y professzorok által kidolgozott pragmatikai leírása, amit ittésitt ilyenésilyen cím alatt publikáltak stb.”

Az lenne jó, ha a cikk készítői megismerkednének a WP más, hasonló témakörben készült cikkeivel, vagy az angol WP cikkével, biztos vagyok benne, hogy sokat segítene. --Villanueva vita 2011. december 10., 06:17 (CET)Válasz