Vita:Póker

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Karmela 13 évvel ezelőtt a(z) A "földgömb elmélet" témában

Magas lap[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

A pókerkezek közül hiányzik a Magas lap (High Card) A magyar pókerprofiknál, Novák Istvánra ha rákattint valaki, egy építész életrajza jelenik meg, nem a pókeres Novák Istváné.

A "földgömb elmélet"[szerkesztés]

Asdqwertz (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) jótanácsait áthoztam a cikkből, mert nem enciklopédiába illő tanácsadás Karmelaüzenőlap 2010. december 15., 00:02 (CET)Válasz

Az előzőhöz hasonló példa. Képzeljük magunk elé a Földet, abból is csak az Egyenlítőt. Ez a vonal szimbolizálja a póker karrierünket. Ha a valóságban végigmennénk az egyenlítő mentén, nem mennénk mindig ugyanolyan magasan (egyszer felmegyünk egy hegyre, másszor a tenger felszíne alatt vagyunk), de a végén mégis ugyanoda kötünk ki, ahonnan elindultunk. Ez a pókerre is érvényes. Vannak olyan helyzetek, amikor a "tenger alatt járunk", tehát nagyon nem jönnek a lapok, de vannak olyanok is, amikor nagyon sokat nyerünk, és úgy érezzük, hogy a "fellegek felett járunk". De egy idő után mindig visszatérünk a kiindulási pontra, azaz amikor kiegyenlítődik a mélység és a magasság. Persze ha rosszul játszunk, akkor a pénztárcánk nem ugyanolyan lesz, mint amilyen volt. Tehát minél többet játszunk, annál jobban kibontakozik az egyes személyek pókeres jártassága. Az, hogy pl. több versenyen sorozatosan jó helyezést érünk el, NEM BIZTOS, hogy azt jelenti, hogy jól játszunk, lehet hogy csak egy hegy tetején vagyunk. Néha több száz verseny után sem lehet 100%-osan megállapítani, hogy valaki nyerő vagy vesztő játékos, de ha az az érzésünk van, hogy a pénzünk csak kifolyik a kezünkből, akkor inkább gondolkozzunk! Lehet, hogy valahol valamit elrontottunk a stratégiánkban, vagy csak túl fáradtak vagyunk (ilyen kor ajánlott lepihenni 10-15 percre és utána folytatni), menjünk el egy könyvesboltba, és vegyünk egy profi játékos által írt pókeres könyvet, és tanulmányozzuk át alaposan! A profi pókeresek nem attól profik, hogy mindig AA-t kapnak, ők is ugyanolyan lapokat kapnak, mint mi, de ők tudják, hogy mikre kell vigyázni. Lehet, hogy egy ilyen könyvben rájövünk a hibánkra. Keressünk az interneten pókeres fórumokat, ahol meg tudjuk vitatni a játékunkat. Lehet hogy elég egy jó tanács, vagy egy tipp valakitől, hogy kikerüljünk a "gödörből". .