Vita:Pócs Alfréd

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Assaiki 2 évvel ezelőtt a(z) Pócs Alfrédra aggatott jelzők témában

Pócs Alfrédra aggatott jelzők[szerkesztés]

Kérném szépen a cikkírók, főleg Andante03 figyelmét a cikkben elhangzó jelzők miatt. Úgy gondolom, hogy teljesen felesleges az "oltásellenes", "vírusszkeptikus" stb. kifejezésekkel illetni a cikkalanyt, amíg mi magunk sem tudjuk meghatározni, hogy ezek mit jelentenek. Ám ha valaki mégis tudja, hogy mi ezeknek a fogalmaknak a jelentése, akkor kíváncsian hallgatom.

Soha nem gondoltam volna, hogy ilyenre vetemedek, de tegnap végignéztem egy egyórás beszélgetést Pócs Alfréddal, legalábbis az egyik meghívott vendég ő volt. Ebből kiderült, hogy valóban összeesküvés-elméletekben hisz, valóban áltudományos állításokat közöl, valóban a klasszikus "szelektív valóságérzékelés" rabja (vagyis mondjuk 100 tényből csak a teki tetsző hármat fogadja el igaznak), és valóban ellenzi a koronavírusra kapott oltásokat. Sőt, nem hogy ellenzi, de egyenesen a koronavírusra kapott oltásokat jelöli meg a halálozások és megbetegedések okaként. Azonban ebben a beszélgetésben kifejtette más oltásokkal kapcsolatos véleményét is, és ott úgy tűnt, hogy a többi oltást elfogadja hatásosként. Vagyis ahogy én kiveszem, csak a koronavírus elleni oltásokkal van baja. Épp ezért nem aggatnám rá az "oltásellenes" jelzőt. Hasonló a helyzet a "vírusszkeptikus" vagy "járványtagadó" jelzőkkel. Nem állított olyat, hogy vírusok nem léteznek, se olyat, hogy járvány ne létezne. Ő azt állította, hogy a koronavírus nem okoz annyi megbetegedést, mint amennyit a statisztikákban közölnek. És gondolom ebből következik számára, hogy emiatt járványnak se lehet nevezni a covid19-pandémiát.

Szóval épp eléggé lejáratta magát a kis elméleteivel, nekünk nem kell még sötétebbnek beállítanunk a cikkekben. Hanyagoljuk a félrevezető, lebutított, egybites jelzőket. - Assaiki vita 2022. január 1., 12:34 (CET)Válasz