Vita:Nyomtató

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Computer bw.png Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Vobence (vita), értékelés dátuma: 2011. szeptember 19.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Képfigyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commonson. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből, ellenőrizd a commonsos lapját, hátha időközben visszavonták a törlési jelölést, vagy eleve tévedés volt. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal. Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker vita 2008. április 29., 00:37 (CEST)

forrásokat szeretnék[szerkesztés]

Hahó! Próbálom pontosítgatni a cikket, egyelőre az angol és a német Wikipédia cikke alapján (bár azok sem biztos hogy jók, ott sincsenek forráshivatkozások). Ha valaki tud megbízható forrásokat ajánlani, amire tudnék hivatkozni, ne habozzon (angolul vagy németül is jó). A lézernyomtatókról szóló részből kiiktattam a szelénhengeres dolgokat, mert hallottam egy gimnáziumban tanító informatikatanárt szidni ezt a cikket, miszerint a diákjai ebből a cikkből szedik évek óta azt a hülyeséget, hogy a lézernyomtatókban szelénhenger van, pedig már régóta nem használnak bennük szelént. Ha emellett vagy ez ellen tudna valaki forrást mutatni, annak külön örülnék, én hiába gugliztam. 88.87.240.206 (vita) 2008. június 19., 20:09 (CEST)

A szelén nekem is rémlik, hogy hallottam róla valamikor régen, de most nem tudok hozzá forrást mutatni. Valószínűleg egy korábbi technológia lehetett. A cikk eredeti információforrása elég réginek tűnik... "Számítógépek fejlődésének története", "Számítógép múzeum" és hasonló címszavakkal lehetne kerestetni... misibacsi*üzenet 2008. június 20., 13:48 (CEST)
A szelénhenger szerintem jó, színe alapján alumínium is van mellette. [1] [2]
Kamarton Kiscsibe (rajz).png vita 2008. június 22., 22:15 (CEST)

multifunkció[szerkesztés]

Most csak átfutottam a cikket, láttam megemlítve a "multifunkciós nyomtató"t. A leírást jó lenne kibővíteni ezekkel a funkciókkal: fax küldése/ fogadása, szkennelés, OCR (ami most kapásból eszembe jut). Ha benne van a cikkben, akkor nekem nem tűnt fel, de mindjárt bele teszem... (legalább legyen megemlítve). misibacsi*üzenet 2008. június 20., 13:44 (CEST)