Vita:Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ezzel mi legyen: Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet ?[szerkesztés]

Ez a szócikk ugyanúgy a 40-es évek végéig visszamegy, tehát 2016-ig megírja az archívum történetét - ráadásul más szavakkal, mint a jelen szócikk.


Márpedig ugyanazt kétszer kétféleképpen megírni - nem válik dicséretére egy bellinkekkel teli lexikonnak.

Két megoldás van:

1. Összevonni a két szócikket vagy 2. A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet szócikkben csak azt a korszakot tárgyalni részletesen, amikor ez volt az intézmény neve!

Nos?--Linkoman vita 2017. február 28., 15:04 (CET)Válasz

Kedves Linkoman,

(Remélem, jó helyen válaszolok...)

Az észrevételed teljesen jogos. MaNDA egy (már lezárult) korszak a Filmarchívum hosszú történetében: A MaNDA 2011-ben jött létre, annektálva a különböző neveken már 1957 óta létező Filmarchívumot - és (wikipédiás szócikkében is) úgy tett, mintha a saját története nyúlna vissza 1957-ig. Holott ez nem így van. A MaNDA története 2011-16 között zajlott, szerintem a Wikipédia oldalán is csak azokat a tevékenységeket illene feltüntetni, ami konkrétan ebben a korszakban zajlott -- ez pedig a digitalizálási tevékenység. A Filmarchívum pedig idén újra kezdte, felvéve a fonalat ott, ahol 2011-ben elejtette -- erről szól az én új szócikkem (Magyar Nemzeti Filmarchívum). Tehát azzal a verzióval értek egyet, hogy a MaNDA szócikkben csak azt a korszakot kellene tárgyalni, amikor ez volt az intézmény neve.

Üdv,

Lowensohn vita 2017. február 28., 16:07 (CET)Válasz


Köszi a válaszodat/válaszaidat. Megtennéd, hogy a MaNDA szócikk "karcsúsítását megkezded? A végső formába öntésben természetesen örömmel közreműködöm. Üdv.--Linkoman vita 2017. február 28., 16:49 (CET)Válasz

Igen, persze. Üdv, Lowensohn vita 2017. március 1., 15:06 (CET)Válasz