Vita:Nagykovácsi

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Yogurt 6 évvel ezelőtt a(z) Sváb név témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Magyar településekkel kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)
Földrajzi témájú szócikkek (besorolatlan)

Megnéztem a javasolt webcimet (http://www.nrka.hu/index12.htm). Nem tudom, ki irta ezt a MESÉT. Tehát: az 1998 óta bevont terülteken csak az új parcellázáson van aszfaltos út (esetleg még 1-2 utca). RÉGI Nagykovácsi: 2500 telek. Új bevonás: 5000 telek. Akkor hol van itt a többségi aszfaltos út? Elég a GOOGLE MAPS-on ránézni felülről Nagykovácsira: lényegében SEHOL nincsen út. És meg lehet kérdezni, hogy ahol az átlagos telekadó évi 200 ezer ft körül van, ott miért nincs aszfaltos út? Az önkormányzat válasza: MERT NEM CSINÁNAK ADDIG, AMIG NEM LESZ MEG A CSATORNA. Mert igy van, a fenti mesebeli weboldallal szemeben sajnos Nagykovácsi legnagyobb részén csatorna sincs. Persze az über-optimisat dokumentum többi része is kérdéses számomra, aki OTT ÉLEK: a "nagy bevásárlóközpont" a CBA bolt lenne? A három óvodából 2-ről tudok (ahol egyáltalán nincs hely a gyereket felvenni, mivel szinültig tele vannak), de hogy hol a harmadik? Nem akarom tovább ragozni. Nagykovácsiban se út, se járda (a belső falurésztől eltekintve). Eső után egy sártenger. Az önkormányzat sajnos semmit sem tervez tenni a XXIII. századig (és én sajnálom legjobban, hogy ez most nem vicc, hanem ez volt a "poénos" válasz, amit az önkormányzaton kaptam, amikor bementem megkérdezni, hogy mi várható). Amig ez nem változik, addig az árak is alacsonyan lesznek (kb fele a 2 km-re levő Remeteszőlősnek).


Atyám, a franciában már létezik egy hosszú cikk erről, nekünk meg csak a csupasz váz van meg - Serinde üzenet 2006. január 31., 10:42 (CET)Válasz

Minőség[szerkesztés]

  • "A településen él az adott lélekszámhoz arányított legtöbb gyermek Magyarországon." Én innen hiányolok egy ezt az állítást alátámasztó hivatkozást. Vannak kételyeim ezzel kapcsolatban.
  • A cigánymentesség említése némileg "reklámszagú", de semmiképp sem tartom ízlésesnek. Enciklopédiába valónak akkor érzem, ha a falu önazonosságához hozzátartozik ezen állapot fenntartása. Más településekhez sem tüntetik fel, hogy ott nem élnek pirézek (vagy svábok, szlovákok, románok stb.).
  • A nevezetességek közé fel lehetne venni a felújított "régi iskolát".

Yogurt vita 2018. január 7., 22:06 (CET)Válasz

Sváb név[szerkesztés]

A település határán álló, zöld alapon fehér betűs táblán Kowatsch szerepel, Groß nélkül. Az önkormányzati hírekben szintén. Yogurt vita 2018. január 7., 22:16 (CET)Válasz