Vita:Nápolyi Királyság

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Flag of Italy.svg Ez a szócikk témája miatt az Olaszország-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Mathias (vita), értékelés dátuma: 2011. augusztus 14.
Olaszországgal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Other-langs2.pngA szócikk megfelelője kiemelt lett az olasz Wikipédián, az onnan származó információkkal érdemes lehet kibővíteni a magyar lapot.

Mérföldkövek a cikk életútján
Dátum(ok: tól/ig) Esemény Eredmény

Untitled[szerkesztés]

A Nápolyi Királyságban uralkodó Frigyest - bár egyes források valóban IV. Frigyes néven említik - valójában nem volt IV. Frigyes király, "csak" Frigyes király! A szicíliai I. Frigyes király (aki egyszemélyben II. Frigyes német-római császár is) uralkodása idején ugyanis még nem létezett a Nápolyi Királyság, és később, amikor ez az állam létrejött, akkor II. és III. Frigyes szicíliai királyok t é n y l e g e s e n nem voltak a Nápolyi Királyság uralkodói, ezért nem helyes a Nápolyi Királyságnak a XV - XVI. század fordulóján uralkodott Frigyes királyát IV. Frigyesként jelölni! (Lásd: a Wikipédia ezen és kapcsolodó szócikkeinek olasz változatát, ők pedig csak ismerik saját történelmüket!) 2008. január 19. Egresi István

részben igazad van: ha nápolyi királyként tekintjük tényleg I. Frigyes, de az Aragóniai-ház szemszögéből nézve ő IV. Frigyes. Ez egyébként nem csak Frigyes esetében van így, mert például I. Alfonz nápolyi király egyben V. Alfonz aragóniai király. Abban viszont nagyon igazad van, hogy a korrektség érdekében a nápolyi királyok felsorolásánál az I. Frigyes cím az ildomos. Köszi az észrevételt.– Istvánka Capricorn.svg postafiók 2008. január 19., 12:58 (CET)